Ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εδόθη από το 65ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ, στην πόλη του Worcester της Μασαχουσέτης όπου και διεξήχθη το Συνέδριο από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2011. Τη διοργάνωση του συνεδρίου την ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών Μέγας Αλέξανδρος με Συντονίστρια την δυναμική Χρυσοχοραφίτισα κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη η οποία με τις επιτροπές της ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην διοργάνωση του Συνεδρίου.
Το τέλεια διοργανωμένο 65ο Συνέδριο προσέφερε τα πάντα: παιδεία, κουλτούρα, διασκέδαση. Η έναρξη του Συνεδρίου ευλογήθηκε από τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πατέρων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Γρηγορίου Χρηστάκου. Ο δε Δήμαρχος του Worcester, Joseph C. O’Brien...τίμησε με την παρουσία του και παρέδωσε στους σύνεδρους επίσημη δήλωση της πόλης του που αναφερόταν στο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου των Χρυσοχωραφιτών, καθώς και της ιστορικής αλήθειας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Το τέλεια διοργανωμένο 65ο Συνέδριο προσέφερε τα πάντα: παιδεία, κουλτούρα, διασκέδαση. Η έναρξη του Συνεδρίου ευλογήθηκε από τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πατέρων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Γρηγορίου Χρηστάκου. Ο δε Δήμαρχος του Worcester, Joseph C. O’Brien...τίμησε με την παρουσία του και παρέδωσε στους σύνεδρους επίσημη δήλωση της πόλης του που αναφερόταν στο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου των Χρυσοχωραφιτών, καθώς και της ιστορικής αλήθειας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Worcester εδόθη η ευκαιρία στους συνέδρους και τους φίλους και επισκέπτες τους να θαυμάσουν τα έργα τέχνης του μουσείου, αλλά και να ακούσουν ελαφρά ελληνική μουσική από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και πιανίστα Παναγιώτη Λιαρόπουλο. Τα χορευτικά της νεολαίας των Χρυσοχωραφιτών και των Υιών και Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από την εποπτεία των χοροδιδασκάλων Χρυσούλας και Δημήτρη Βασιλειάδη και του πρώην Υπάτου Προέδρου Γιώργου Παπαδόπουλου έδειξαν με χάρη και τέχνη τις χορευτικές τους ικανότητες. Η πιο τέλεια μορφή ανάδειξης Τέχνης σε μουσειακό πλαίσιο!
Στο ακαδημαϊκό πάνελ το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2011, εισηγήθηκαν οι εξής εμπειρογνώμονες: Ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό, Εβραϊκό και Τουρκικό Λόμπι στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Βαλκανολόγος Μάρκος Τέμπλαρ εισηγήθηκε για τους Σλάβους των Νοτίων Βαλκανίων και ο τίτλος της εισήγησης του Δρ. Χρήστου Καράτζιου ήταν: Μακεδονισμός: Αλήθεια ή Φαντασία. Οι εμπειρογνώμονες έκαναν εκτενείς παρουσιάσεις των καλά οργωμένων λόμπι γκρουπ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την αναδρομική πορεία των Σκοπίων στο βαλκανικό χώρο, αλλά και την πλημμυρίδα της προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Ιωάννης Δημητρακάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Επιχειρηματικού Δικτύου (Hellenic Business Network–HBN) με την παρουσίασή του έδωσε στη Νεολαία πληροφορίες και κατευθύνσεις οι οποίες θα είναι χρήσιμες για μελλοντικές προοπτικές.
Στη δεξίωση η οποία έγινε στο εστιατόριο Coral Seafood τίμησαν την οργάνωση με την παρουσία τους οι ιερείς του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος, καθώς και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Παμμακεδονικής και την επιμονή των Μακεδόνων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην υποστήριξη της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ αποτελεί πατριωτικό θεσμό, ο οποίος αποτελεί έργο σημαντικό στην δύσκολη εθνική και παγκόσμια ιστορική συγκυρία την οποία βιώνουμε...Είσθε άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για το έργο το οποίο επιτελείτε ανύστακτα επί πολλά έτη, ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Μεθόδιος τόνισε: «Σας προτρέπω όπως εντείνετε τις προσπάθειές σας για την προάσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς...» Ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής της Μασαχουσέτης κ. James McGovern επεσήμανε πως «Αυτή η Οργάνωση εργάστηκε ασταμάτητα για να διατηρήσει το Μακεδονικό πολιτισμό από το 1947». Ο Γενικός Πρόξενος εν Βοστόνη κ. Ηλίας Φωτόπουλος ανέφερε: «Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς είναι ο τόπος και οι άνθρωποι, η πολιτιστική κληρονομιά και η πνευματική παράδοση, η μουσική και ο χορός, η ιστορία και ο διάλογος των κοινωνικών ομάδων». Η δε Συντονίστρια του 65ου Συνεδρίου κ. Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, αναφερόμενη στο βιβλίο Macedonia-Evidence που πρόσφατα έκδωσε το Μακεδονικό Κέντρο Σπουδών στη Νέα Υόρκη τόνισε: «Οι περίπου 400 ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια της υφηλίου δεν έγραψαν την επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα υπερασπίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ελληνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου απλώς για να τοποθετηθούν με το μέρος των Ελλήνων. Έγραψαν την επιστολή για να προστατέψουν την επιστήμη τους, να υπερασπιστούν και προστατέψουν τα ευρήματα και τα μνημεία που ανακάλυψαν στο χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, να υπερασπίσουν το αληθές της Ιστορίας».
Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προωθήθηκε το βιβλίο Φάκελος Μακεδονία-Υπόδουλοι Έλληνες των Σκοπίων (MacedoniaFile-Greek Minority in FYROM under Bondage). Αμφότερα βιβλία προσφέρθηκαν ως δώρα σε όλους τους πολιτικούς, διπλωμάτες και επισκέπτες στη δεξίωση. Η παρουσίαση των δυο βίντεο στη δεξίωση από τον κ. Βασίλη Γκατζούλη με τίτλους «Διασπορά» και «Πώς μπορεί να υπάρχει Μακεδονία χωρίς την Πέλλα», απέσπασε την προσοχή του κοινού.
Επίσης στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης κ. Tim Murray, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Michael Moore, η κ. Γιούλη Σπυρίδου η οποία αντιπροσώπευσε τους Σερραίους της Ελλάδας, η κ. Ελένη Βιδάλη-Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανική Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, ο κ. Γιώργος Βληκίδης – Συντονιστής Εκπαίδευσης, ο Ελληνικής καταγωγής Σερίφης του Worcester Λου Ευαγγελίδης, ο δε Πρόεδρος της Νεολαίας κ. Στηβ Πηλίδης ήταν μια υπόσχεση ελπίδας για την συνέχιση των προσπαθειών των Μακεδόνων. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Βοστώνης, του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών και οι «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ο απερχόμενος Ύπατος Πρόεδρος Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε: «η έννοια να έχουμε ένα κράτος Μακεδονικό εβδομήντα χιλιόμετρα από τον Λευκό Πύργο είναι πρόβλημα», ενώ ο νεοεκλεγείς Ύπατος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ ένα Οργανισμό με ιστορία, έχει κάνει μεγάλο αγώνα εναντίον των επιδιώξεων των γειτόνων μας για το όνομα της Μακεδονίας».
Εκδόθηκε επίσης λεύκωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μηνύματα, αλλά και η ιστορία των Χρυσοχωραφιτών στο Worcester της Μασαχουσέτης. Το καλαίσθητο αυτό λεύκωμα το επιμελήθηκε η κ. Ρουμπίνα Κυριακίδου.
Το αποκορύφωμα και η ουσία αρμονικής συνεργασίας με κέφι, μεράκι και υπερηφάνεια για την πολιτιστική μας κληρονομιά ήταν ο θεατρικός παραδοσιακός γάμος του χωριού που παρουσίασαν το Λύκειο Ελληνίδων, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών Μέγας Αλέξανδρος και οι Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου κ. Ειρήνης Σάββα η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου κατά τη διάρκεια του πικνίκ που διοργανώθηκε από την επιτροπή της διοργανωτικής επιτροπής
Στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο 28 Μαϊου 2011 εκλέχτηκαν οι κάτωθι:
Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης-Ύπατος Πρόεδρος
Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής- Ύπατος Αντιπρόεδρος
Χαράλαμπος Σταθόπουλος-Β’ Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Νεολαίας)
Δημήτρης Χατζής -Ύπατος Γραμματέας
Σοφία Στρουμπάκη – Ύπατη Ταμίας
Δημήτριος Τασσόπουλος – Βοηθός Ταμία
Επίσης, κατά περιφέρειες κυβερνήτες εκλέχτηκαν οι εξής:
Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, Ιορδάνης Αλεξιάδης, Στάθης Πηλίδης, Σοφία Μέσκου, Χρήστος, Παπαδήμας, Μαρία Χατζηνάκου, Ιωάννης, Κωστούλας, Νίκος Κομνηνός.
Ευχόμαστε οι πρώην ικανότατοι κυβερνήτες Γιάννης Κατσαρός, Μαρίνα Μουστάκα, Φώτης Παπαγερμανός και Ευάγγελος Αμπατζής να ξαναεπανέλθουν στις επάλξεις της Παμμακεδονικής Ένωσης για να συνεχιστεί ο αγώνας.
Κατά τη διάρκεια του 65ου Συνεδρίου ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις και δηλώσεις:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 65ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 26-30 Μαΐου 2011, στο Worcester της Μασαχουσέτης έχοντας υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:
<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε τον Ελληνισμό να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού.
<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Η Παμμακεδονική Ένωση ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.
<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.
<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.
<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προέλευσης κατοικούντων στην Π.Γ.Δ.Μ όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.
<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια Μακεδονικής εθνολογικής ταυτότητας και Μακεδονικής γλώσσας.
<!--[if !supportLists]-->7. <!--[endif]-->Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.
<!--[if !supportLists]-->8. <!--[endif]-->Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η τελική συμφωνημένη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ή τα παράγωγά του.
<!--[if !supportLists]-->9. <!--[endif]-->Zητούμε όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ αντανακλάται στο σύνταγμά της.
<!--[if !supportLists]-->10. <!--[endif]-->Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κρατιδίου βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μόνον εφ’όσον το επίσημο όνομα του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού. Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κράτους αυτού ή της διασποράς του. Επιπλέον θεωρούμε πως οι καλές γειτονικές σχέσεις θα αποτελέσουν ένα περαιτέρω κριτήριο για την ευρω-ατλαντική του ένταξη.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 65ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 26 έως τις 30 Μαΐου του 2011 στο Worcester της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αποφάσισε τα ακόλουθα:
<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Απαιτούμε όπως η συνεχής προπαγάνδα για αλυτρωτισμό που εκπέμπεται από την ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοποίησης και διαστροφής της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, παύσει παντελώς.
<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Δεν θα δεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε Εκκλησία, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» η παράγωγό του στο όνομά της.
<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->Διαφωνούμε με την χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε οποιοδήποτε έγγραφο από Ελληνικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες εντός Ελλάδος και παγκοσμίως.
<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους 371 Ακαδημαϊκούς ειδικούς της Ελληνορωμαϊκής εποχής παγκοσμίως για την διακήρυξη της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας.
<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->Το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για την αποδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, με οποιοδήποτε όνομα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού.
<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε μελλοντική επίσημη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Οποιαδήποτε αλλαγή της απόφασης αυτής πρέπει να είναι απόφαση των Ελλήνων μέσω δημοψηφίσματος.
<!--[if !supportLists]-->7. <!--[endif]-->Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.
<!--[if !supportLists]-->8. <!--[endif]-->Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρέπει να αποσύρει αμέσως όλα τα κατοχικά στρατεύματά της, να αποσύρει τους παράνομους εποίκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Τουρκική ενδοχώρα πρέπει να επιστρέψει όλες τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες και να προβεί σε αποζημιώσεις προς τους Κυπρίους.
<!--[if !supportLists]-->9. <!--[endif]-->Θεωρούμε τις συνεχείς διακρίσεις , πράξεις, κανονισμούς και τακτικές της Τουρκίας ενάντια στο Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας κάτι που τυγχάνει ασυμβίβαστο με τις φιλοδοξίες της να γίνει μέλος της ΕΕ. Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επιστροφή της κατησχυμένης περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η τελευταία απόφαση του Ανωτάτου Τουρκικού Δικαστηρίου να αρνηθεί την οικουμενικότητα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αντιτίθεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
<!--[if !supportLists]-->10. <!--[endif]-->Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας να αναγνωρίσουν την γενοκτονία κατά των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων εκ των οποίων η πλειονότητα ήταν οι Έλληνες Πόντιοι.
<!--[if !supportLists]-->11. <!--[endif]-->Καταδικάζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου από την Τουρκία.
<!--[if !supportLists]-->12. <!--[endif]-->Απαιτούμε την επιστροφή των ιερών κειμηλίων των μοναστηριών Δράμας και Σερρών από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.
<!--[if !supportLists]-->13. <!--[endif]-->Απαιτούμε από το Ηνωμένο Βασίλειο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο της καταγωγής τους.
<!--[if !supportLists]-->14. <!--[endif]-->Οι Καλλάς, είναι Έλληνες, απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βόρεια Ιμαλάια στην ορεινή περιοχή Χιντου Κους του Πακιστάν. Ο γηγενής λαός των Καλλάς κατόρθωσε να διατηρήσει τον αρχαίο πολιτισμό και παραδόσεις του από τον 4ο αιώνα π.χ. αλλά απειλείται με αφανισμό. Ως αδερφοί Έλληνες, Μακεδόνες, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.
<!--[if !supportLists]-->15. <!--[endif]-->Υποστηρίζουμε την πρόταση των Καλλάς “Bring the Glory Back” (Επαναφέρετε την Δόξα) η οποία προτρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του Μ. Αλέξανδρου ως πρότυπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
<!--[if !supportLists]-->16. <!--[endif]-->Η συλλογή των οστών Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι οικονομική συναλλαγή, αλλά ανθρωπιστικό ζήτημα και εθνικό καθήκον μας. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί το Σεβασμό των Ανθρωπίνων, Πολιτικών, Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας.
<!--[if !supportLists]-->17. <!--[endif]-->Οι Αλβανοί οφείλουν να σταματήσουν τις προπαγανδιστικές προσπάθειες των Τσάμηδων, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
<!--[if !supportLists]-->18. <!--[endif]-->Αναρωτιόμαστε για το δεσμό μεταξύ του Τουρκικού Λόμπι στις ΗΠΑ και της Ηνωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.