Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Παλαιομανιώτη Δ. Στεργίου


Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, Οι Φίλοι της Βελανιδιάς η «Αμαδρυάδα» διοργανώνουν στην Παλαιομάνινα, σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου, εκδήλωση – αφιέρωμα στο συγχωριανό τους δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Στεργίου.

Διακεκριμένες προσωπικότητες από το Δήμο Ξηρομέρου και την Αιτωλοαακαρνανία θα μιλήσουν για το δημοσιογράφο – συγγραφέα Δημήτρη Στεργίου, για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση και, φυσικά, για την προσφορά του στη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του χωριού τους, με κορυφαία εκείνη της έναρξης των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη (που θεωρεί μέγιστο έργο ζωής του!) και των πολιτιστικών εκδηλώσεων (που εξελίχθηκαν σε μείζονα εθνικό και διεθνή θεσμό). 

Η εκδήλωση θα αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 20.30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά – αφιέρωμα στο Γιάννη Βασιλόπουλο!


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Βασιλόπουλο.

Σύντομη παρουσίαση για το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου.

Παρουσίαση των αρχαιολογικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιομάνινας από την αρχαιολόγο Γούργαρη Σοφία.

Βράβευση του Δημήτρη Λ. Στεργίου για την προσφορά του στο πολιτιστικό πατριδοτοπικό κίνημα, με ομιλητές τους: Παναγιώτη Κοντό, π. Γραμματέας Παν. Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. - Πάνο Σόμπολο, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ - Δημήτρη Αρβανίτη, Ειδικός Σύμβουλος Δημ. Ξηρομέρου.

Θα μιλήσει για το Περιβάλλον ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξ.Ε.ΛΟ.Τ.

Ακολουθεί μουσική βραδιά – χορός με την Ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου.

Πληροφορίες:
Σπύρος Φυσελιάς 6973997010 - Γιώργος Τσέλιος 6982848331 - Μάκης Ζορμπάς 6974302083


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.