Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Έκθεση Βλάχικης παραδοσιακής φορεσιάς - Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου


Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου διοργανώνει Έκθεση Βλάχικης παραδοσιακής φορεσιάς και λαογραφικού υλικού με σκοπό να αναδείξει μέσα από τις ενδυματολογικές συνήθειες των κατά τόπους Βλάχων τις ιδιαιτερότητες που χαρακτήριζαν τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Τα εκθέματα είναι αυθεντικά ή πιστά αντίγραφα και προέρχονται από συλλογές Συλλόγων αλλά και ιδιωτικές. Είναι αντιπροσωπευτικά και πολλά από αυτά αποτελούν κειμήλια, λόγω της γνησιότητας και της συναισθηματικής αξίας τους.

Την Έκθεση πλαισιώνουν χειροποίητα παραδοσιακά κοσμήματα της Γεωργίας Βαγενά καθώς και φωτογραφίες της Βασιλικής Τράκη με σχετική θεματολογία.

Μετά από συνεννόηση με Αρμόδιους Φορείς της πόλης μας, την Έκθεση πρόκειται να επισκεφθούν και ξένοι τουρίστες που θα διέλθουν το Βόλο με κρουαζιερόπλοια. Έχουμε προβλέψει να ενημερώνονται με έντυπο υλικό σε Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ θα υπάρχουν και αντίστοιχοι μεταφραστές για την ξενάγησή τους στα εκθέματα.

Εγκαίνια 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00
Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο (πεζόδρομος Μεταμορφώσεως 3)
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 18 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρες επισκέψεων καθημερινά από 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.
Σαββατοκύριακα 19.00 έως 21.30
Είσοδος ελεύθερη


Η Έκθεση πραγματοποιείται με την ένθερμη υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Βόλου και προσωπικά της Προέδρου της, κας Κερασίας Μπαρτζώκα.

Επιμέλεια έρευνας και περιεχομένου: Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου
Επιμέλεια παρουσίασης: Αθηνά Ξανθοπούλου Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας- Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βασίλης Χονδρογιάννης Απόφοιτος Α.Π.Θ. Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας 
Φοιτ. Π.Μ.Σ. Ιστορίας –Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Για ομαδικές επισκέψεις εκτός ωραρίου μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα :
6937160060 Σπύρος Τσιανάκας, Πρόεδρος
6937400504 Μελπομένη Ευθυμιάδου, Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.