Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε ο αφελληνισμός των βλαχόφωνων Βορειοηπειρωτών (!!!)


Με το χρήμα να ρέει άφθονο από τα ταμεία της A.F.A Paris* διοργανώνονται σεμινάρια στην Αλβανία εκπαίδευσης βλαχοδασκάλων !!!
Η εκπαίδευση των δασκάλων γίνεται επάνω στο "Μπιτουλιάνικο" αλφάβητο και τους γραμματικούς κανόνες αυτού όπως έχουν θεσπιστεί από τον Τιβέριο Κούνια και τους συνεργάτες του.
Σε πρώτη φάση εκπαιδεύτηκαν πέντε δάσκαλοι…Δύο από Κορυτσά, ένας από Γραμπόβα, ένας από Σελένιτσα και ένας από Αργυρόκαστρο.
Για φέτος το καλοκαιρινό πρόγραμμα διδασκαλίας στα παραπάνω χωριά έχει οριστεί στις 35 ώρες.
Το πρόγραμμα το παρακολούθησαν και ειδικοί του Υπουργείου "Μάθησης" της Αλβανίας.
Όπως λέει ο Ελληναράς Σπύρος Πότση στο άρθρο της εφημερίδας Farsharotu, την οποία εκδίδει μαζί με τον άλλον Ελληναρά, τον Χρήστο Γκότση, ευελπιστεί ότι μια μέρα το πρόγραμμα αυτό θα εισαχθεί στα σχολεία όλων των πόλεων και χωριών της Αλβανίας που ζούνε βλάχοι !!!


Η A.F.A Paris το ακουμπά το χρήμα για τους βλαχόφωνους και την ..."ιδιαιτερότητα τους"
Στη φωτογραφία οι "βλαχοδάσκαλοι" κατά την ενημέρωση τους στο χρηματοδοτούμενο από την A.F.A Paris σεμινάριο !!!
To "consilu a macedonarmanjlor" ΔΟΥΛΕΥΕΙ επάνω στις ιδέες του...
Δεν βγάζει τις υποχρεώσεις του με ...συμπόσια και χοροεσπερίδες !!!!

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ !!!
Αποκαλυπτική είναι η συμπεριφορά του πρώην β-Ο-λευτή του ΚΕΑΔ 
Χρήστου Γκότση, του "'Ελληνα" Βορειοηπειρώτη στην ψyχή και στο αίμα (όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε σε Ελληνικά μέσα ενημέρωσης) που υιοθέτησε τις θέσεις και απόψεις του "Consilu a makedonarmanjlor" και κάνει σήμερα αγώνα για διαφορετικότητα των βλάχων από τον Ελληνικό Εθνικό κορμό στη Βόρειο Ήπειρο.!!!
ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΣΗ ΣΥΝΕΛΘΕ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ !!!
ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΕΙ !!!




* Το 1978 ιδρύεται στο Παρίσι η ανθελληνική οργάνωση Association des Francais Aroumains (A.F.A.) με στόχο την αναγνώριση βλαχόφωνης μειονότητας. Η οργά­νωση αυτή μαζί με μια άλλη που υπάρχει στη γαλλική πρω­τεύουσα με τίτλο «Βλάχικη Ένωση», καθώς και άλλες πα­ρόμοιες στη Δανία και στη Σουηδία έστειλαν έγγραφα στη Διάσκεψη για την ασφά­λεια και συνεργασία της Μα­δρίτης, με τα οποία ζητούσαν να πιεστούν οι βαλκανικές χώ­ρες να αναγνωρίσουν στους Κουτσοβλάχους δικαιώματα εκμάθησης της «μητρικής» τους γλώσσας σε δικά τους σχολεία. Ταυτόχρονα οι ίδιες οργανώσεις, καθώς και άλλες της Αμερικής, στέλνουν προπαγανδιστικό υλικό ονομαστικά σε κατοίκους πόλεων και χωριών, κουτσοβλαχικής κα­ταγωγής, μαζί με μαγνητοφω­νημένες κασέτες βλάχικων τραγουδιών.

          KiatraTsiAurla (youtube)

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα μας πάντοτε τρέχει πίσω από τις εξελίξεις!
    Που καιρός για τους πολιτικούς μας για προστασία των ΕΘΝΙΚΩΝ συμφερόντων. Για τέτοια είμαστε τώρα! Πρώτη μέρυμνα η μάσα, μετά το βόλεμα των δικών μας και μετά το κόμμα και μετά τίποτα. Είναι όλοι άχρηστοι και επικύνδυνοι για την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.