Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το κείμενο 24 Συλλόγων που κατατέθηκε στην Γ.Σ. της ΠΟΠΣΒ και υπερψηφίστηκε


Το κείμενο 24 Συλλόγων που κατατέθηκε στην Γ.Σ. της ΠΟΠΣΒ και υπερψηφίστηκε  από όλους (πλην 7 λευκών), με το οποίο καθορίζονται οι προτεραιότητες του νέου Δ.Σ σχετικά με την αήθη και προκλητική προσπάθεια του λεγόμενου «Συμβουλίου των Μακεδονοαρμάνων» και των συνοδοιπόρων του να προσεταιριστούν Ελληνοβλαχικούς Συλλόγους.


Αγαπητοί συμπατριώτες - μέλη της Γ.Σ.

Τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως με μεγάλη έξαρση την τελευταία τετραετία, εμφανίστηκε ένα αξιοπερίεργο, όσο και φαιδρό φαινόμενο. Πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια, με στόχο να αλλοιωθεί η ταυτότητα της λατινόφωνης (βλαχόφωνης) ρωμιοσύνης και να αμφισβητηθεί το ότι η Ελλάδα αποτελεί την ιστορική κοιτίδα και το διαχρονικό μητροπολιτικό κέντρο της. 
Αιχμή του δόρατος και πρωτοστάτης αυτών των θλιβερών ενεργειών, είναι το λεγόμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων», που εκμεταλλευόμενο την διοικητική αστάθεια που εμφανίστηκε από τα γνωστά ζητήματα της διετίας 2007-2009 και υποστηριζόμενο από κάποιες ομάδες και περιστασιακές συμμαχίες «προθύμων» ατόμων, καθώς και την ανοχή ή και διακριτική αποδοχή κάποιων ελάχιστων συλλόγων βλάχων ανά τα Βαλκάνια, προωθεί με κάθε τρόπο ανιστόρητες και προκλητικές θέσεις περί ύπαρξης και θεσμοθέτησης βλαχικής «μειονότητας» στα Βαλκάνια.
Το θέμα δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία και θα ήταν ανάξιο λόγου να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες γελοιότητες, εάν αυτό το λεγόμενο «Συμβούλιο των Μακεδοναρμάνων», στην απέλπιδα αυτή προσπάθειά του να διαρρήξει το συμπαγές εθνικό μέτωπο του λατινόφωνου ελληνισμού, δεν χρησιμοποιούσε κάθε αθέμιτο μέσον, για να πετύχει τους σκοπούς του. Η εμφανής οικονομική στήριξη των «Μακεδοναρμάνων» από από κέντρα που το χρηματοδοτούν αφειδώς, τους δίνει την ευκαιρία να προβαίνουν σε έντονη χρήση των ηλεκτρονικών και κλασσικών μέσων μαζικής επικοινωνίας (τηλεοράσεις, διαδικτυακούς ιστότοπους και ιστοσελίδες, εκτυπώσεις και εκδόσεις βιβλίων κλπ.), καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να στρεβλώσουν προπαγανδιστικά υπεραιωνόβιες ιστορικές αλήθειες.


Τα πρόσφατα παραδείγματα των δραστηριοτήτων τους, όπως:

1. Το καταστατικό των «Μακεδοναρμάνων», που με πρόσχημα τη διατήρηση της γλώσσας ευαγγελίζεται τη δημιουργία βαλκανικής βλαχικής «μειονότητας»
2. Η έντονη προβολή, η εντυπωσιοθηρική παρουσίαση άρθρων του γνωστού Thede Kahl (προσώπου ανεπιθύμητου στην ΠΟΠΣΒ), που ισχυρίζεται ότι οι «Βλάχοι» κι ο πολιτισμός τους είναι υπό διωγμό στην Ελλάδα και ότι η αναγνώριση της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας των «Αρμάνων» τίθεται ως άμεση προτεραιότητα, προτείνοντας τη δημιουργία ενός διακρατικού «Αρμάνικου Έθνους».
3. Η επανεμφάνιση του «μεταλλαγμένου» Γιάνκου Περιφάν στο προσκήνιο, του γνωστού φασίστα λεγεωνάριου, με τις ιδέες του περί «αρμάνικου μιλέτι αχόργεα», ο οποίος απέστειλε το βιβλίο του σε όλους τους Συλλόγους της ΠΟΠΣΒ, προβάλλοντας αφ’ ενός τον εαυτό του ως αναθεωρητή της ιστορίας και αφ’ ετέρου την «Αρμάνικη-Μακεδοναρμάνικη» καταγωγή του. Υπ’ όψη ότι και ο Περιφάν έχει θεωρηθεί από καιρό «ανεπιθύμητο πρόσωπο» από την ΠΟΠΣΒ.
4. Η τοποθέτηση του Προέδρου της Ρουμανίας κ. Basescu ενώπιον της ολομέλειας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, με τις αυθαίρετες και ανεδαφικές έμμεσες αναφορές του, που ταυτίζουν κάθε βλαχόφωνη ομάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη ρουμανική διασπορά.
5. Η αήθης και προκλητική πρόσκληση προς τους Συλλόγους της ΠΟΠΣΒ, καθώς και στην ίδια την Ομοσπονδία, να εγγραφούν ως μέλη στους «Μακεδοναρμάνους» και να συμμετάσχουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες της.
6. Η διαρκής παρουσία σε χώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεγάλης εμβέλειας, ατόμων με ψευδώνυμα που προβάλλουν συνεχώς και με προκλητικό τρόπο, άμεσο ή και καμουφλαρισμένο από δήθεν γλωσσολογικές ανησυχίες και υποκριτικές αγωνίες δήθεν για τη «διατήρηση» της γλώσσας, τις παραπάνω θέσεις των «Μακεδοναρμάνων», καθώς και οι «τυχαίες» επισκέψεις Ρουμάνων βουλευτών, καθώς και στελεχών της εν λόγω οργάνωσης σε κάποιους Συλλόγους.
7. Η εμφανής προσπάθεια τεχνητής δημιουργίας ενός πλαστού πολιτιστικού υποβάθρου, μέσω της «κατασκευής» νεοβλαχικής γραπτής γλώσσας με εμβόλιμες ρουμάνικες λέξεις, την οποία γλώσσα χρησιμοποιεί για «πολιτιστικές» παραγωγές τραγουδιών και μεταφράσεις ελληνικών κειμένων στο πνεύμα της «κατασκευασμένης γλώσσας». 

Οι Σύλλογοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε ότι όλα αυτά ξεπερνούν πλέον τα όρια μιάς φθηνής και ανάξιας λόγου προσπάθειας αλλοίωσης της ιστορίας μας και αρχίζουν να παίρνουν πλέον τη μορφή ενός προπαγανδιστικού και συντονισμένου επιτελικού σχεδίου, με στόχο τη δημιουργία μιάς τεχνητής ατμόσφαιρας που προσπαθεί να αμφισβητήσει το εθνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της λατινόφωνης Ρωμιοσύνης

Εμφανίστηκαν επίσης, μέσω του δημόσιου γραπτού και προφορικού λόγου, φαινόμενα συμπάθειας και συμπαράστασης προς πρόσωπα αιχμής του λεγόμενου «Μακεδοναρμάνικου» μετώπου, ακόμη και εκείνων που έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητα, καθώς και διαθέσεις συμμετοχής στις προπαγανδιστικές εκδηλώσεις τους, όπου κυριαρχεί ακόμη και η ανίερη χρήση εθνικών μας συμβόλων, από άτομα και συλλόγους εντός Ελλάδας.

Όλα αυτά μας υποχρεώνουν, αφού χαιρετίσουμε τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειες της ΠΟΠΣΒ στη μέχρι τώρα αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, να επιστήσουμε την προσοχή και στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές, ώστε να κινηθεί αναλόγως και με δραστικό τρόπο για να κτυπήσει στη ρίζα τους αυτά τα φαινόμενα. Συγκεκριμένα προτείνουμε στο νέο Δ.Σ.:

1. Να συνεχίσει με εντονότερο τρόπο την αντίδραση στις εντεινόμενες προκλήσεις των «Μακεδοναρμάνων», τόσο μέσω των συμβατικών, όσο και των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και να κρατάει σε εγρήγορση τους Συλλόγους-μέλη, ξεσκεπάζοντας και στηλιτεύοντας διαρκώς και έγκαιρα τα προπαγανδιστικά επιτελικά σχέδια των «Μακεδοναρμάνων»
2. Να δημοσιοποιεί τις αντιδράσεις της με δυναμικότερο τρόπο και κυρίως με μεγαλύτερη διάχυση στην κοινή γνώμη αυτών των αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα, μέσω του συμβατικού και ηλεκτρονικού τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
3. Να προβεί -σε πρώτη φάση- σε αυστηρές επιπλήξεις σε όσα τυχόν μέλη της ΠΟΠΣΒ, αφελώς ή σκοπίμως, συμπράττουν σε τέτοιες λογικές, παρακάμπτοντας ή μη ακολουθώντας τις αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. της.
4. Να ξεκινήσει και ολοκληρώσει ταχύτατα και εντός ελαχίστων μηνών από σήμερα, την αναθεώρηση του Καταστατικού της ΠΟΠΣΒ, το οποίο μετά από 30 χρόνια από τη θέσπισή του, δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι πέραν των άλλων αναχρονιστικών και αντιλειτουργικών άρθρων του, εμφανίζει μεγάλα και ενδεχομένως εκμεταλλεύσιμα από κακόβουλους θεσμικά κενά, ως προς τα ζητήματα που διέπουν τις υποχρεώσεις των μελών της. 
5. Να ολοκληρώσει γρήγορα όλες εκείνες τις ενέργειες, που θα καταστήσουν την ΠΟΠΣΒ το βασικό σημείο αναφοράς των απανταχού λατινοφώνων Ελλήνων, μέσω της τριτοβάθμιας ομοσπονδίας της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη-σύνεδροι της Γ.Σ.

Παρακαλούμε να θέσετε προς ψήφιση και να ψηφίσετε αυτό το κείμενο, ώστε να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών της Γ.Σ. και να δεσμεύσει το επερχόμενο Δ.Σ. να πράξει τα δέοντα για την εφαρμογή των σημείων αιχμής του.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς


Σημείωση: Οι επισημάνσεις και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.