Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Λαμπριάτικα τσουρέκια


Μπορείτε να φτιάξετε μόνες νοστιμότατα, αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια, αρκεί να υπάρχει διάθεση και μεράκι... γιατί Πασχαλιά χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται. Στολίστε τα με όμορφες κορδελίτσες και κόκκινα αυγά που θα έχετε βάψει με φυτικά υλικά και  χαρίστε τα στους αγαπημένους σας ανθρώπους !!!

Παραθέτουμε μια συνταγή για τσουρέκια, ιδιαίτερα χρήσιμη και για τις ημέρες αυτές, επειδή αξίζει πραγματικά να προσφέρουμε στους δικούς μας ανθρώπους σπιτικές, χειροποίητες, λιχουδιές φτιαγμένες με αγνά υλικά της επιλογής μας για να απολαύσουν τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις...  

Της Βούλας Ψαλλίδα
Νηπιαγωγού

Υλικά:
10 αυγά
1/2 πάκο μπυρομαγιά νωπή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 πακέτα βούτυρο
3 ποτήρια του νερού γάλα (τα 2 ποτήρια τα βάζουμε στη μαγιά)
3 και 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 περίπου κιλά αλεύρι
μαχλέπι, μοσχοκάρυδο, κακουλέ.

Εκτέλεση:
Πιάνουμε πρώτα τη μαγιά: σε 2 ποτήρια χλιαρό γάλα διαλύουμε την μπυρομαγιά και βάζουμε αλεύρι. Η μαγιά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και νερουλή. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο λιωμένο, και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια...
Τα πλάθουμε πλεξίδες και τα βάζουμε σε ταψιά  και αφού φουσκώσουν τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, τον οποίο χτυπάμε καλά με μια δυο κουταλιές της σούπας νεράκι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.