Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η εκδίκαση της υπόθεσης ΝτίσιουΑναβολή για τον Σεπτέμβριο πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιου από το αλβανικό Ανώτατο Δικαστήριο στα Τίρανα.
Αρχικά η τελική απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης είχε αποφασιστεί να ανακοινωθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε για δύο τουλάχιστον μήνες, επειδή στην δίκη απουσίαζαν οι εργάτες Άλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε που έπρεπε να ήταν παρόντες αυτοπροσώπως ή μέσω συνηγόρων τους.

Οι συγκεκριμένοι εργάτες ήταν εκείνοι που διέπραξαν το "έγκλημα", με ηθικό αυτουργό τον Ναούμ Ντίσιο, της κατασκευής των σκαλοπατιών και του μονοπατιού που οδηγεί στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του Έπους του '40 στη Μπομποστίτσα

Από την πλευρά του κ. Ντίσιου ήταν παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο συνήγορος του και ο υιός του, αλλά υπάρχει έντονη η απογοήτευση από την απουσία του ελληνικού κράτους από τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλους του προεδρείου της ΕΕΜΜ δεν φαίνεται να ευοδώνονται οι ελπίδες που δημιούργησε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, η οποία υποσχέθηκε να βάλει υψηλότερα στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής το Βορειοηπειρωτικό εφόσον ερχόταν στην κυβέρνηση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάτι απτό που να δείχνει το ενδιαφέρον του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.