Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Μοναστηριώτες Φλωρίνης στις απόκριες του 1928-29


Του Θεόδωρου Βόσδου

Φαίνεται ότι οι Μοναστηριώτες Φλωρίνης κατά τη διάρκεια των αποκριών, ακολουθώντας τα καρναβαλικά έθιμα της γενέτειράς τους, του Μοναστηρίου, πρωτοστατούσαν στις αποκριάτικες καρναβαλικές αμφιέσεις.

Η κ. Δόμνα Μπογιάννα – Κωνσταντοπούλου, μας παραχώρησε ευγενώς τρεις φωτογραφίες με Φλωρινιώτες – Μοναστηριώτες ντυμένους με χαρακτηριστικές αποκριάτικες φορεσιές των ετών 1928 και 1929.


Στην πρώτη, η οποία είναι του 1928, εμφανίζονται σε αναμνηστική φωτογράφιση από αριστερά όρθιοι οι: Αλκιβιάδης Βόσδου, Μηνάς Μπογιάννας, Βαγγέλης Τάχος. Καθιστοί από αριστερά: Άγνωστος και Σωκράτης Μπασιακούλης.


Στην δεύτερη φωτογραφία που είναι και αυτή του 1928 εμφανίζεται με στολή Κολοκοτρώνη ο Μηνάς Μπογιάννας. Οι άλλοι δυο καρναβαλιστές είναι άγνωστοι.


Η τρίτη φωτογραφία είναι από τις αποκριές του 1929. Από αριστερά φωτογραφίζονται οι: Κώστας Σιέμπης, Ευαγγελία Σιέμπη και Μηνάς Μπογιάννας.

Πηγή: Florinapast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.