Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Εκδρομή της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας σε Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη


Η Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία πραγματοποίησε εκδρομή στις παραδουνάβιες πρωτεύουσες Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη κι επισκέφτηκε τις ιστορικές κοινότητες των «Ρωμαίων, Γραικών τε και Βλάχων».
Στο Βελιγράδι αποτίθηκε φόρος τιμής στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα του Νέου Ελληνισμού Ρήγα Βελεστινλή και διερμηνευτή του πνεύματος του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στο Γένος.
Ακολούθησαν περιηγήσεις στο ιστορικό Σεμλίνο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων το αρχοντικό του Κλεισουριώτη ευγενούς Σπίρτα σήμερα Μουσείο και στις πόλεις Νεόφυτο (Νόβισαντ, Σερβία), Στσέντες, Κέτσκεμετ, Βουδαπέστη, Στσεντ Εντρέ (Ουγγαρία), Βιέννη (Αυστρία) τους ναούς και τα σχολεία των αλλοτινών ελληνικών κοινοτήτων καθώς και τις σωζόμενες αρχοντικές οικίες των Ομογενών της ιστορικής Διασποράς.
~ Η συνέχεια: εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.