Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών


Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: 
«Οι Βλάχοι της Γρεβενιώτικης Πίνδου». 

Οι εργασίες έλαβαν χώρα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 στα ορεινά του Δήμου Γρεβενών και στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου „Casa la mundi“. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου από τα ιστορικά μητροπολιτικά Βλαχοχώρια της Πίνδου (Τούργεα-Κρανιά, Περιβόλι, Αβδέλα, Σμίξη, Σαμαρίνα) αλλά και την πόλη των Γρεβενών τόσο στις συνεδρίες αλλά και στις συναφείς με το Συμπόσιο εκδηλώσεις. Το 14ο Συμπόσιο της ΠΟΠΣΒ συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Αβδελιωτών η «Βασιλίτσα» σε συνεργασία με το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών υπό την αιγίδα της ΠΟΠΣΒ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο το απόγευμα στο Σεμινάριο Χορού παρουσιάστηκαν και διδάχθηκαν από οικείους χοροδιδασκάλους οι χοροί των Βλαχοχωριών της γρεβενιώτικης Πίνδου. Το βράδυ μετά το πέρας του επιστημονικού μέρους του προγράμματος της ημέρας ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις των Χοροδιδασκάλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.

Την Επιστημονική Επιτροπή του Συμποσίου αποτέλεσαν οι: Πρόεδρος: Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής. Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Ιωάννης Κολιόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Νικόλαος Ευστρατίου, Καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Στέργιος Λαΐτσος, Ιστορικός, υπ. Δρ Πανεπιστημίου Βιέννης Αντώνιος Μπουσμπούκης, Ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ.
~ Η συνέχεια : εδώ
Επίσης, διαβάστε: εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.