Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Τι ρόλο παίζει το Βεργίνα Chanel ;


e-mail αναγνώστη.. 
και όπως πάντα είμαστε στη διάθεση του καναλιού να δώσει εξηγήσεις:
Εκφράζω την αγανάκτηση μου, γι' αυτό που αντίκρυσα το βράδυ της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στο κανάλι ΒΕΡΓΙΝΑ της Θεσσαλονίκης. Ενώ προέβαλε βίντεο από παλαιότερη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Βλάχων (Διον 2005), στην οθόνη εμφανιζόταν ο τίτλος..“ΒΛΑΧΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ” στα Ελληνικά αλλά και στα.. ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το κανάλι, αλλά είναι αδύνατον. Ποιός ο σκοπός άραγε αυτής της ενέργειας όταν είναι ιστορικά δεδομένο ότι δεν υπήρξε ποτέ γραπτή Βλάχικη γλώσσα, παρά μόνο προφορική διάλεκτος;

Ποιός ο λόγος να γίνει σύνδεση των Βλάχων με τη Ρουμανία και ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η ιδιοκτησία του ΒΕΡΓΙΝΑ TV; Αυτή η βεβήλωση της ιστορίας, θυμίζει παλαιότερη (αποτυχημένη) προσπάθεια στήριξης Ρουμανικής προπαγάνδας.
Μήπως πρέπει να αντιδράσει και η Πανελλήνια Ένωση Βλάχων, υλικό της οποίας χρησιμοποιήθηκε γι' αυτήν την κατασυκοφάντηση της ιστορίας; Πληροφορούμαι ότι κάτι ανάλογο έχει πράξει και άλλο τοπικό κανάλι στη Θεσσαλία. Είναι πολύ “πονηροί” οι καιροί, για να μη δώσουν τη δέουσα προσοχή οι αρμόδιοι φορείς. Κάποιοι θεωρούν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Είναι ορατά τα αποτελέσματα της αδιαφορίας ετών στο”ζήτημα” της Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.