Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βλάχικα λαζάνια


Της Ελευθερίας Μπούτζα
Eίναι ένα πανεύκολο παραδοσιακό φαγητό που έβγαζε τις παλιές νοικοκυρές 
από την δύσκολη θέση όταν είχαν 
ξαφνικούς επισκέπτες..

~ Υλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι σταρένιο (σκληρό), κατάλληλο για φύλλο 
1 1/4 φλυτζάνια νερό
50 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
2 περίπου φλυτζάνια αλεύρι για 
το άνοιγμα των φύλλων

Μια νόστιμη συνταγή από το Παλαιοχώρι Συρράκου!


Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα μισάωρο περίπου (βοηθάει στο να ανοίξει πιο εύκολα το φύλλο μας).


Με τα υλικά μας ανοίγουμε 2 φύλλα. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν ώστε να στεγνώσουν. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και έπειτα μαζεύουμε το φύλλο γύρω από τον πλάστη...



Καθώς ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνουμε αλεύρι και μετά μαζεύουμε το κάθε ένα με τον πλάστη. Στην συνέχεια, βγάζουμε τον πλάστη και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα λαζάνια στο πλάτος που θέλουμε. Κόβοντας τα λαζάνια τα ξεμπλέκουμε και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν ρίχνοντας και πάλι λίγο αλεύρι...


Βάζουμε στη κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε αλάτι και τα λαζάνια. Σε πολύ λίγα λεπτά αρχίζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τότε είναι έτοιμα να τα βγάλουμε. Καίμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε στα λαζάνια μας. Συμπληρώνουμε με τυρί φέτα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επίσης, για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε τον σύνδεσμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.