Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κασιόπιτα


Φωτεινή - Άγιος Γερμανός

Η πίτα είναι το αγαπημένο φαγητό των Βλάχων, κατάλληλο για όλες τις ώρες. 
Μια ακόμη παραδοσιακή και απολαυστική συνταγή είναι και η κασιόπιτα που ακολουθεί.. μια  πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (κάσιου στα βλάχικα είναι το τυρί). 

~ Υλικά
3 κούπες αλεύρι, 3 αυγά, 1 ποτήρι ελαιόλαδο,  3 κούπες ξυνόγαλα, 
1 μπέικιν, λίγο αλάτι, 1 μπυρομαγιά ξερή,
1 κομμάτι τυρί φέτα

~ Εκτέλεση
Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πεντανόστιμη! Αναμειγνύουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι, μπέικιν, μαγιά και αλάτι) και ξεχωριστά τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, λάδι, ξυνόγαλα) και στην συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.