Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Βλάχικη μακαρονόπιτα


Τυρινή εβδομάδα χωρίς βλάχικη μακαρονόπιτα δεν νοείται! 
Μια απολαυστική πίτα από το 
Παλαιοχώρι Συρράκου..

Της Ελευθερίας Μπούτζα 

~ Υλικά
6 φύλλα χειροποίητα
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό βρασμένο
1/2 κιλό φέτα γίδινη 
4 αυγά, αλάτι, πιπέρι
1 γιαουρτάκι (200 γρ)
φρέσκος δυόσμος
1 φλ. ελαιόλαδο

~ Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 40 και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοφτό μακαρονάκι με τη φέτα, το γιαουρτάκι, τα 4 αυγά, το ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, το αλατοπίπερο και το 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 3 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Για τα φύλλα
1/2 κιλό αλεύρι
1 με 1 1/2 φλ. νερό
1 κ.γ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Ανακατεύουμε τα υλικά και αφού φτιάξουμε τη ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη για μια ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί... έτσι θα ανοίξουν και τα φύλλα καλύτερα.

Καλή επιτυχία!


Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.