Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

«Τα κρυμμένα σεντούκια του Αλή πασά», Μαίρη Σάββα - Ρουμπάτη


Πόλη μαγική τα Ιωάννινα. Με την καρδιά να χτυπάει κάπου εκεί στο κέντρο της Παμβώτιδας λίμνης, και το βλέμμα στις απόκρημνες πλαγιές των ψηλών βουνών, ο Γιάννης, η Εύη και ο Σπύρος παρασύρονται σε μια περιπέτεια κι ανακαλύπτουν μυστικά που κρύβονται μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Πέντ' έξι λέξεις χαραγμένες σε πέτρα κι ένα μυστήριο γύρω από ένα κομπολόι γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι όλο ιστορία, που απλώνεται και ακολουθεί τα ίχνη του θησαυρού του Αλή πασά.

Οι ανασκαφές που χρόνια τώρα γίνονται για την ανακάλυψη του μυθικού θησαυρού μπορεί να μην έχουν σταματήσει, όμως οι τρεις φίλοι ανακαλύπτουν κάτι που κανένας χρυσοθήρας δε φαντάστηκε ποτέ...
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Mπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου "Τα κρυμμένα σεντούκια του Αλή πασά": Εδώ


Συγγραφέας: Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη
Εκδόσεις: Μίνωας
Από τη σειρά Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις 9+

Στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων γύρω από τη μαγευτική λίμνη, κάτω από τις χορταριασμένες πέτρες, μέσα στις στοές του Κάστρου, παντού υπάρχουν κρυμμένα μυστικά. Ο άνεμος τα βουίζει στις πλαγιές των ψηλών βουνών και τα νερά της λίμνης τα καθρεφτίζουν.

Τρεις φίλοι, ο Γιάννης, ο Σπύρος και η Εύη θα προσπαθήσουν να τα ανακαλύψουν. Μαζί τους θα κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο σε ιστορικά γεγονότα που καταγράφηκαν αλλά και σε ιστορίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά ξετυλίγοντας το κουβάρι των μυστηρίων. Άραγε υπάρχει στ’ αλήθεια κάπου κρυμμένος ο θησαυρός του Αλή πασά ή είναι απλά ένας μύθος;

Διαβάστε αυτό το υπέροχο βιβλίο γιατί ο θησαυρός κρύβεται στις σελίδες του.

Ένα όμορφο και ενδιαφέρον βιβλίο για παιδιά από 9 ετών και πάνω. Με πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, ιστορικές αναφορές που μπερδεύονται ευχάριστα και συμπληρώνουν στην ιστορία, κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι περιγραφές της πόλης των Ιωαννίνων, της λίμνης, της φύσης, είναι όλες υπέροχες. Μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσετε, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε!

Συγγραφέας: Η Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δίκαιο της Ευρώπης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πάντα της άρεσε να διαβάζει, να ακούει, να μεταφράζει και να λέει ιστορίες. Ιστορίες διάφορες, για ανθρώπους, για ζώα, για πόλεις, ποτάμια και βουνά. Ιστορίες μαγικές, ρυθμικές, πολύχρωμες και γκρίζες. Ιστορίες στα ελληνικά, στα γαλλικά στα αγγλικά και στα ισπανικά. Ιστορίες που κρύβονται πίσω από μικρές ανύποπτες λέξεις άλλων ιστοριών. Τώρα που μεγάλωσε, μαθαίνει γερμανικά για να διαβάζει κι άλλες ιστορίες. Μάλιστα έχει δημοσιεύσει μερικές από αυτές και κουβαλά πολλές από τα ταξίδια της. Για να μπορεί να λέει και να γράφει καλύτερα ιστορίες, πήγε σε σχολείο για παραμυθάδες, γιατί πιστεύει ότι κανείς ποτέ στη ζωή δεν σταματά να μαθαίνει. (Πηγή: Εδώ & Εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.