Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά


Με ιδιαίτερη και αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Εορτή της 
«28 Οκτωβρίου» στην Κορυτσά. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Μπομποστίτσα (Ναός του 13 αιώνα) συνεχίστηκαν με την Δοξολογία στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στο χωριό Μπομποστίτσα όπου κατέθεσαν στεφάνι: Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, κ. Λεονίδας Ροκανά, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, κ. Ιωάννη Πεδιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σταύρο Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Άργος Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Ασημόπουλος, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας, κ. Μιχάλη Μαγειρία, εκπρόσωπος Ελληνικών Φροντιστηρίων «Αριστοτέλης» κ. Μαρία Ζαμανίκου, ο Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ. Γρηγόρης Καραμέλος με τον κ. Ναούμ Ντίσιο, ο Πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσά κ. Αρμπέν Ηλία, η Οργάνωση των Ρομά κ. Αρμπέν Κοστούρη, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολιτισμού», ο Σύλλογος ΠΑΣΥΒΑ- ΣΦΕΒΑ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Άργος Ορεστικού. Μαθητές του Νηπιαγωγείου και Εκπαιδευτηρίων Όμηρος, είπαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ανώνυμους, ήρωες. Η τελετή τελείωσε με την απαγγελία του Εθνικό Ύμνου.

Ακολούθησε, όπως κάθε χρόνο η ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Όμηρος». Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Σχολείου κ Ζαφείρης Γεωργιάδης. Ξεχώρισε στο τέλος ένα σκετς το οποίο είχε δημιουργηθεί με βάση πραγματικές μαρτυρίες από το χωριό Μπομποστίτσα, τις οποίες τις έδωσε ο κ Μπάμπουλλας Σωτήρης ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, και εξιστορούσε στιγμές κατά τις οποίες οι κάτοικοι του χωριού αυτού ενταφίασαν έναν από τους έλληνες στρατιώτες που απεβίωσε κατά την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, μετά την επίθεση των Γερμανών. Οι χωριανοί με αδερφική αγάπη φρόντισαν για το ενταφιασμό του. Στην μνήμη του και άλλους στρατιώτες κτίστηκε μετά το 90’ το μνημείο που μέχρι και σήμερα προσευχόμαστε και τιμούμε τους έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στην περιοχή. Στο τέλος οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησε η Ομιλία του Προέδρου της Ομόνοια κ Γρηγόρη Καραμέλο και έπειτα πήρε το λόγο ο Γ Π της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης ο οποίος εκφώνησε ένα, μοναδικό στην ουσία, λόγο το οποίο προβλημάτισε εποικοδομητικά όλους τους παρευρισκομένους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.