Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Οικογένεια Στέργιου Στεργίου - Γκόπεσι ΠελαγονίαςΟ Ιωάννης Χατζής (παλαιό επώνυμο Στεργίου) με ομπρέλα και λαιμοδέτη, κοντά στα τριάντα, με μια θεία του και την κόρη της. Από το σόι του Γκοπεσίου - Η φωτογράφηση έγινε στη Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 1912.

"Ενθύμησις, Θεσσαλονίκη, Ιωάννης και Φανή και Ελένη''.

Ο Ιωάννης ήταν γιός του Στέργιου Στεργίου, φραγκοράπτη που έραβε σε πολλές περιοχές, από τα Βελεσσά έως τις αλβανικές ακτές αλλά είχε μαγαζί στο Μοναστήρι. Ο γιός του Ιωάννης έφυγε από το Γκόπεσι, περί το 1895 και έζησε στην Πράγα, στο Βουκουρέστι και αλλού. Εγκαταστάθηκε με τη μάνα και τα αδέρφια του στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του 1910 και παντρεύτηκε την Ελένη Μητσοπούλου το 1912.
Πηγή: Οικογενειακές φωτογραφίες, Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.