Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Τσουκνιδόπιτα με αλεύρι ολικής


Της Ελευθερίας Μπούτζα

~ Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι ολικής που 
φουσκώνει μόνο του
200 ml νερό
200 ml ελαιόλαδο
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι
1 κρόκο αυγού για άλειμμα 
λίγο αλάτι

~ Για τη γέμιση 
4 φλ. τσ. ξερή τσουκνίδα
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ φέτα γίδινη
2 αυγά, αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 3 πρώτα υλικά για το φύλλο ώστε να βράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αυγό και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μπάλες.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ, στρώνουμε λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη μας στον πάτο, σαν να είναι το κάτω φύλλο. Πάνω απ' αυτό το φύλο, τοποθετούμε το μίγμα για γέμιση. Καλύπτουμε την πίτα μας με το πάνω φύλλο και αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο.
Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα μας και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα απ' τον φούρνο, την ξαναχαράζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς...
Την αρχική συνταγή, μου την έδωσε η φίλη διαιτολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου και έκανα μερικές τροποποιήσεις. Την ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

~ Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές, 
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.