Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οι Αδελφοί Μανάκια - The Manaki brothers


Ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία και το έργο των πρωτοπόρων του Ελληνικού και Βαλκανικού κινηματογράφου, αδελφών Μανάκια.

Περίληψη
Ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο Αδελφοί Μανάκια, που περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ενότητες: 

1. Η διαδρομή προς την Αβδέλλα. Φωτογραφία των αδελφών Μανάκια. Φωτογραφία της ταινίας «Υφάντρες» 
2. Η ιστορία των αδελφών Μανάκια: σοκάκια και σπίτια της πόλης των Ιωαννίνων. Ο Ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου και η πλατεία του χωριού Αβδέλλα. Η ταινία «Μακεδονίτικος Γάμος» (αρχειακό υλικό: φιλμ), μαρτυρίες-συνεντεύξεις και «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος» (αρχειακό υλικό: φιλμ) 
3. Ο Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα» και μαρτυρία-συνέντευξη. Το Μνημείο της Οικίας των Αδελφών Μανάκια και οι Προτομές τους στην Αβδέλλα. Μαρτυρίες-συνεντεύξεις. Άποψη και εσωτερικό του Ναού του Αγίου Αθανάσιου. Τα μητρώα των αδελφών Μανάκια στην Κοινότητα της Αβδέλλας και μαρτυρίες. 
4. Φωτογραφίες των ταινιών των αδελφών. «Η επίσκεψη του Σουλτάνου Μωάμεθ Ε’ στη Θεσσαλονίκη» (αρχειακό υλικό: φιλμ)
Τίτλος Συλλογής
Ελληνικά Ντοκιμαντέρ - ΓΓΤΠ
Ημερομηνία Παραγωγής
01/01/1988

~ Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.