Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ντοματένια πλατσίντα


Ιδέες για νόστιμο, παραδοσιακό, οικονομικό και υγιεινό κολατσιό!

Της Ελευθερίας Μπούτζα

~ Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, 350 γρ. νερό χλιαρό
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
ντοματάκια ή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. ρίγανη

~ Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά με 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μπωλ σε αερόθερμο φούρνο για 30 λεπτά στους 50 βαθμούς. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδομένο ταψί της κουζίνας, απλώνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, σκορπάμε τα ντοματάκια, το σουσάμι και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 50 βαθμούς να ξαναφουσκώσει. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


~ Για περισσότερες εξαιρετικές συνταγές 
ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.