Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κότα αλανιάρα


Μαγειρέματα του χειμώνα - μια ωραιότατη παραδοσιακή συνταγή με τραχανά!

Της Ελευθερίας Μπούτζα
Πρόκειται για βλάχικη συνταγή που μου έδωσε η φίλη Αποστολία Συνάζου από το Βόλο, η οποία είναι μια καταπληκτική βλάχα που κρατάει τις παραδόσεις. Ευχαριστώ πολύ Αποστολία !!!

~ Υλικά:
1 κότα 'αλανιάρα'
1 φλυτζάνι τραχανά
μισό κουτί χυμό ντομάτας
2 κ.σ. πελτέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

~ Εκτέλεση:
Βράζουμε την κότα σε νερό που να τη σκεπάζει χωρίς λάδι, μόνο με το αλάτι. Όταν βράσει, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, πιπέρι και πάπρικα. Στη συνέχεια βγάζουμε την κότα, την ξεκοκκαλίζουμε και έχουμε δυο επιλογές: την ξαναρίχνουμε στη χύτρα ή  την χωρίζουμε σε μερίδες για κάθε πιάτο. Στο ζουμί της κότας προσθέτουμε τον τραχανά σε αναλογία 3 προς 1 και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί κι έπειτα σερβίρουμε για ν' απολαύσουμε το πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό μας.

Καλή επιτυχία!

~ Για περισσότερες εξαιρετικές συνταγές, 
ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.