Σχετικά με εμάς


Το προφίλ μας στο Facebook:
Vlahofonoi Blogspot
 Το ιστολόγιο «βλαχόφωνοι Έλληνες» δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για την παράδοση και ενδιαφέρον για την διαφύλαξη και μεταβίβαση της στις επόμενες γενιές. Μοναδικός μας στόχος είναι η συλλογή πολιτιστικών στοιχείων, η προβολή της ιστορίας, της παράδοσης καθώς και των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων των Συλλόγων μας στην Ελλάδα και την διασπορά. Σε συνεργασία με όλους τους χρήστες -μέλη και επισκέπτες- ευελπιστούμε να διαμορφώσουμε, να βελτιώσουμε και να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.
  Ταυτόχρονα, δημοσιεύουμε θέματα που αφορούν την συνεχιζόμενη προπαγάνδα κάποιων κέντρων του εξωτερικού που μέσω του λεγόμενου ''Συμβουλίου των Μακεδοναρμάνων'' επιχειρούν μεθοδικά και προκλητικά την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και την αλλοίωση της ταυτότητας της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης προωθόντας -με πρόσχημα την ''διατήρηση'' της γλώσσας- την κατασκευή και θεσμοθέτηση ''βλάχικης'' εθνότητας στα Βαλκάνια.

 Οι Βλάχοι, είτε μιλάμε τα βλάχικα είτε όχι, είμαστε περήφανοι για την ελληνική καταγωγή μας! Οι πρόγονοι μας -όπως μαρτυρούν ακλόνητα στοιχεία- όλοι ανεξαιρέτως... όσοι προήλθαν από τα βλαχοχώρια εντός αλλά κι εκείνοι του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, καλλιέργησαν και μετέδωσαν την ελληνική παιδεία στις χώρες μετεγκατάστασής τους, πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την απελευθέρωση του Γένους και συνέδραμαν στην δημιουργία και οργάνωση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

 Το ιστολόγιο αυτό δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις αλλά και στο μέλλον δεν πρόκειται να συμπεριλάβει. Επίσης, δεν είναι όργανο και ιδιοκτησία κανενός και δεν αποτελεί ''μηχανισμό'' καθοδήγησης και επίτευξης προσωπικών ή συλλογικών στόχων. Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που επικοινωνούν μαζί μας δεν γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για κανέναν εμπορικό σκοπό και δεν είναι ορατά από τρίτους. Τα κείμενα που δημοσιεύουμε εδώ δεν εκφράζουν απαραίτητα τις δικές μας θέσεις, εκτός φυσικά από όσα υπογράφουμε εμείς. Το ιστολόγιο δεν εγγυάται την ακρίβεια, εγκυρότητα ή ορθότητα των πληροφοριών (με οποιαδήποτε μορφή και αν παρέχονται, εικόνες, κείμενα, γραφικά κ.τ.λ.) που περιλαμβάνονται σε αυτό. Δεδομένης της φύσης και του όγκου των πληροφοριών του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων της ιστοσελίδας στην χρήση των οποίων προβαίνει με δική του πρωτοβουλία.

 Οι χρήστες μπορούν να αποστέλουν άρθρα που αφορούν το περιεχόμενο του ιστολογίου στο παρακάτω e-mail
vlahofonoi@gmail.com

  Παρακαλούμε να ελέγχετε την ορθογραφία του κειμένου και να αναφέρετε την πηγή και τον συγγραφέα του. Επίσης, οποιαδήποτε βλάχικη φράση καλό θα ήταν να γράφεται στα βλάχικα με ελληνικό αλφάβητο και να συνοδεύεται με την αντίστοιχη μετάφραση ώστε να μπορούν και όσοι δεν γνωρίζουν βλάχικα να την αναγνώσουν και να την κατανοήσουν. Απαγορεύονται οι υβριστικές εκφράσεις και η προσβολή τρίτων μέσα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Τα κείμενα θα δημοσιεύονται μετά από έγκριση των διαχειριστών ως προς το περιεχόμενο και την σύνταξη και φυσικά θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δεν λογοκρίνονται κείμενα αλλά η έγκριση συνδέεται και με το γεγονός ότι θα πρέπει αυτά να συνάδουν με το πνεύμα του ιστολογίου. Οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα μη δημοσίευσης κειμένων σε περίπτωση που αυτά δεν πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις.
 Οποιεσδήποτε προτάσεις, απορίες, επισημάνσεις, διορθώσεις, ενστάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες και βοηθούν στην βελτίωση του ιστολογίου!