Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.


Επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάχης κ. κ. Βαρθολομαίος. Το σχετικό δίπλωμα απένειμε στον Παναγιώτατο ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ Μιχάλης Μαγειρίας, κατά την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη 150 ατόμων, μελών Συλλόγων Βλάχων από ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην προσλαλιά του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Μαγειρίας, αμέσως μετά τον Μέγα Εσπερινό, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, τόνισε ότι "με μεγάλη συγκίνηση, χαρά κι ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο, εξ ου πάντα ένεκεν, ήλθαμε σήμερα εδώ ταπεινοί προσκυνητές στην υπερχιλιετή Καθέδρα του Οικουμενικού Θρόνου, τη Μητέρα και Τροφώ του Γένους μας Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.Τύχη αγαθή Παναγιώτατε Δέσποτα ήθελε να υπηρετήσουν τον Πάνσεπτο αυτό Θρόνο, από το μέρος Ημών οι προκάτοχοί σας Ιωακείμ Γ΄ και Αθηναγόρας Α΄. Έργο της Θείας Πρόνοιας η εκλογή Σας στον Πάνσεπτο, μαρτυρικό κι ένδοξο Οικουμενικό Θρόνο θέλει σήμερα τη Θειοτάτη Παναγιότητά Σας να μεταφέρει στην Οικουμένη το μήνυμα του Θεανθρώπου και να καθιστά το Γένος μας, με τρόπο δυναμικό, σύγχρονο και λόγο μεστό και πάλι φορέα πανανθρώπινων αξιών".


Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων
Μαγειρίας Μιχάλης  -  Πρόεδρος     
Σωκράτη 1    45221 Ιωάννινα   Κιν : 6932855599
 e-mail: panhellenicfeder.vlachon@gmail.com

Πηγή: http://www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.