Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Απάντηση καταπέλτης από την Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων στο «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» !!


Αναγνώριση του ξεχωριστού έθνους των Αρμάνων απαίτησε το ψευδεπίγραφο «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων», το οποίο παρεβρέθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, παραδίδοντας αίτημα αναγνώρισης της οργάνωσής τους ως «ΜΚΟ εκπρόσωπος των απανταχού Βλάχων» με το «καθεστώς του μόνιμου Παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης». Σκοπός Αρμάνων ή Βλάχων είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τα οποία τα κράτη όπου ζούνε από αιώνες δεν θέλουν να τους παραχωρήσουν».

Το Νόβαζορα (Ουράνιο Τόξο) δεν έχασε την ευκαιρία να ψευδολογήσει ως προς την καταγωγή των Βλάχων, με τις γνωστές μεθόδους αλλοίωσης, απόκρυψης, λασπολογίας και προπαγάνδας που το διακρίνει:
"Η βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα είναι γεγονός. Πολλοί είναι οι Βλάχοι οι οποίοι ως πολίτες διαφόρων κρατών, κυρίως στα Βαλκάνια, έχουν την συνείδηση του κράτους όπου ζούνε, αλλά πολλοί είναι και αυτοί οι οποίοι έχουν ξεχωριστή βλάχικη εθνική συνείδηση. Η βλάχικη γλώσσα ομιλείται από μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των Βαλκανίων και αποτελεί ξεχωριστή γλώσσα. Στα περισσότερα κράτη είναι αναγνωρισμένοι (όπως στη Δημ. Μακεδονίας). Στη χώρα μας όμως, επικρατεί ότι και για τις άλλες μειονότητες. Είναι «ανύπαρκτοι» ως άτομα με διαφορετική εθνική συνείδηση, αντί της ελληνικής. Και όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν και Βλάχοι με βλάχικη εθνική συνείδηση, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν την γλώσσα τους ως κάτι το «χωριάτικο», αλλά ως πλούτο τους και σημείο της ιστορίας τους."  [novazora.gr]

Όμως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Η απάντηση καταπέλτης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ 
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1985
Λάρισα 13/6/2010 
Αρ.Πρωτ.:8/2010

Προς
Τους Συλλόγους της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Αφορμή για την παρούσα επιστολή του ΔΣ της ΠΟΠΣΒ είναι η ανοιχτή πρόσ(κ)ληση που έχει απευθύνει το «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» για τη διοργάνωση παράστασης ενώπιον της «Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης» στο Στρασβούργο στις 23 Ιουνίου τρέχοντος, ύστερα από την απόρριψη του σχετικού αιτήματός του να αναγνωριστεί από το Συμβούλιο ως «ΜΚΟ εκπρόσωπος των απανταχού Βλάχων» με το «καθεστώς του μόνιμου Παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης» (Mάρτιος 2010) .

Σύμφωνα με την πρό(σ)κληση σκοπός της παράστασης των αυτοαποκαλούμενων «Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» είναι «η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τα οποία τα κράτη όπου ζούμε από αιώνες δεν θέλουν να μας παραχωρήσουν». 

Ειδικότερα:

1. αναγνώριση του ξεχωριστού έθνους των Αρμάνων,

2. αναγνώριση της ΜΚΟ «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» ως εκπροσώπου των απανταχού Βλάχων,

3. παραχώρηση στο «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» ως εκπροσώπου του αρμάνικου έθνους δίχως κράτος το καθεστώς του μόνιμου Παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

4. υλοποίηση της «μη δεσμευτικής» Σύστασης (1333/1997) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά «με τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Αρωμούνων» από την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες όπου ζουν οι «Αρμάνοι ή Μακεδοναρμάνοι».

Το ΔΣ της ΠΟΠΣΒ θα ήθελε με την παρούσα να καταστήσει σαφές στους Συλλόγους- μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και σ’ όλους τους Ελληνόβλαχους στους οποίους πρέπει να φτάσει το μήνυμά μας ότι :

1. Το αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» ουδεμία θεσμική σχέση έχει με την ΠΟΠΣΒ και δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες Βλάχους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διασπορά.

2. Το «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» εκπροσωπεί μόνον τους γνωστούς επαγγελματίες ακτιβιστές του μειονοτισμού και του αρμάνικου εθνογλωσσικού εθνικισμού.

3. Η ΠΟΠΣΒ ως Δευτεροβάθμια θεσμική έκφραση των Βλάχων της Ελλάδας και της Διασποράς εκφράζει την αντίθεσή της και καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες των αυτόκλητων «προστατών» του «Συμβουλίου των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων».

Εμείς, οι Βλάχοι της Ελλάδος, γνωστοί και με τη λόγια ονομασία Αρωμούνοι, ζούμε διαχρονικά στις πατρογονικές μας εστίες στον ιστορικό βορειοελληνικό χώρο με ραχοκοκαλιά την οροσειρά της Πίνδου (Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία). Απολαμβάνουμε όλων των δικαιωμάτων κι ελευθεριών της ευρωπαϊκής Ελληνικής Πολιτείας καθώς και την πολύπλευρη στήριξη από μέρους της Πατρίδας μας, της Ελλάδας, στα ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους μέλη της ΠΟΠΣΒ να καταδικάσουν έμπρακτα την ιταμή συμπεριφορά του «Συμβουλίου των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων», οργάνου ξένου και αντίθετου στις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας, στον αξιακό κώδικα των κοινωνιών μας και στην αυτοσυνειδησία μας ως Ελλήνων Βλάχων τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διασπορά.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας
              Μαγειρίας Μιχάλης      Τσακνάκη – Νιτσιάκου Αγγελική

Μαγειρίας Μιχάλης - Πρόεδρος
Σωκράτη 1,   45221 Ιωάννινα 
Fax : 2651076716 
Κιν : 6932855599
e-mail : magiriasm(at)yahoo.gr

Τσακνάκη – Νιτσιάκου Αγγελική - Γεν. Γραμματέας
Λάρισα 
Κιν : 6972670323 & 2410615863


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.