Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του 12ου Πανελλήνιου Συμποσίου των Βλάχων


«Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Συμπόσιο»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βλάχων οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του «12ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2011. Είναι ένα συμπόσιο το οποίο πραγματοποιείται από κοινού μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Αλμυρού.

Για δύο ημέρες, πάνω από 100 άτομα από Συλλόγους όλης της χώρας, συγγραφείς, ερευνητές και πανεπιστημιακοί θα μελετήσουν την ιστορία, τη λαογραφία και τη μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής στην οποία κάθε φορά φιλοξενείται το σεμινάριο. 
Είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση η οποία εκτός της προβολής της ευρύτερης περιοχής θα αποφέρει και σημαντικά νέα στοιχεία για τους Βλαχόφωνους της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας. 

Ήδη έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των εισηγήσεων το οποίο αποτελείται από δέκα ομιλητές, με εισηγήσεις οι οποίες αφορούν τον Αλμυρό, τη Σούρπη, την Μιτζέλα, το Σέσκλο και το Βελεστίνο. Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Οικονομικά στηρίζουν την διοργάνωση ως χορηγοί το Ι. ΚΤΕΟ Μαγνησίας και ο κ. Θεόδωρος Κορδίστας καθώς και ο κ. Αθανάσιος Αλπάκης (εμπόριο Δημητριακών). Εξάλλου το διήμερο 25-26 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μιχάλης Μαγειρίας ήταν στον Αλμυρό όπου γνώρισε την περιοχή και ρύθμισε τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Τέλος, ο Σύλλογος συμμετείχε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού με τη χορευτική του ομάδα αλλά και με περίπτερο στο οποίο έγινε έκθεση αρχειακών φωτογραφιών.

Πηγή: almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.