Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Φάκελος Μακεδονία-Υπόδουλοι Έλληνες των Σκοπίων


Ο Δρ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος στο βιβλίο του Φάκελος Μακεδονία-Υπόδουλοι Έλληνες των Σκοπίων, παρουσιάζει πραγματικά περιστατικά, και παρά το καθεστώς των Σκοπίων που προσπαθεί να αρνείται την ύπαρξη των Ελλήνων στην πΓΔΜ, το γεγονός παραμένει ότι αυτοί οι Έλληνες υπάρχουν. Δυστυχώς ακόμη υποφέρουν πολύ διότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους εξακολουθούν να υφίστανται από το σημερινό καθεστώς που έχει τις ρίζες του στην αγριότητα του προηγούμενου ολοκληρωτικού καθεστώτος στη γείτονα χώρα.

Έλληνες και Σλαβόφωνοι Έλληνες, Βλάχοι και Σαρακατσάνοι, μέσα από τις μαρτυρίες τους ξετυλίγουν το δράμα της ελληνικής κοινότητας στην επαρχία της Πελαγονίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Ο Δρ. Χρυσανθόπουλος καταγράφει δηλώσεις των Ελλήνων της πΓΔΜ πως αυτοί αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και από την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν τους αναγνωρίζει ως Έλληνες. 
Ακόμη και αν οι Ελληνικές κοινότητες του Μοναστηρίου, του Μεγάροβου, του Κρουσόβου, της Γευγελής, της Αχρίδας και της Στρώμιτσας έχουν εκσλαβιστεί, τα μέλη της μειονότητας εξακολουθούν να υπάρχουν και να μαρτυρούν την Ελληνική παρουσία στην περιοχή και αυτό το γεγονός δεν μπορεί να διαγραφεί από την ιστορία.

Η ελληνική έκδοση διατίθεται από τις εκδόσεις Κάδμος
Ερμού 48, Θεσ/νίκη, Ελλάδα, 546 23 
ISBN:9789606851049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.