Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο "μη στρατευμένος" επιστήμονας Thede Kahl...


Πηγή: Οι Βλάχοι της Πίνδου
Ο Thede Kahl στο βιβλίο του «Για την ταυτότητα των Βλάχων. Εθνοπολιτισμικές προσεγγίσεις μιας βαλκανικής πραγματικότητας» [Πρόκειται για έκδοση του Κέντρου Μειονοτικών ομάδων (ΚΕΜΟ), Αθήνα 2009, της οποίας, βέβαια, είναι μέλος]  στην σελ 162 μόνο που δε μαλώνει τους βλαχόφωνους Έλληνες που δεν αισθάνονται ως μειονότητα στην Ελλάδα... και λίγο ή πολύ υποστηρίζει ότι η υπαγωγή τους σε καθεστώς μειονότητας θα πρέπει να γίνει με το ζόρι (!!!). 
(Δείτε την πρώτη φώτο αριστερά)
Συγκεκριμένα, με περισσό θράσος τονίζει τα εξής:

''Αλλά εάν οι Αρμάνοι κατηγοριοποιούνται ως μειονότητα στα Βαλκάνια, το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και στην Ελλάδα, ακόμη κι αν εκείνοι το αρνούνται.'' (!!!) καθώς επίσης: 
''Κι όσοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν τη φράση βλαχόφωνοι Έλληνες, ας έχουν υπόψη τους ότι στο μεταξύ μάλλον θα έπρεπε να γίνεται λόγος για ελληνόφωνους Βλάχους'' (!!!)

Σύμφωνα με τον Γερμανό ''λαμπρό επιστήμονα" Thede Kahl o οποίος έκανε πολυετή έρευνα στα βλαχοχώρια της Πίνδου, το Ρουμελιώτικο τσάμικο "ο ήλιος" είναι... βλάχικος χορός (!!!) 
(Δείτε το πρώτο βίντεο).


Πηγή: Οι Βλάχοι της Πίνδου
Επίσης, δεν γνώριζε ότι ο χορός ''Φραγκίτσα'' προέρχεται από τα Μεγάλα Λιβάδια του Πάϊκου (στα Γρεβενά μπήκε στο ρεπερτόριο τα τελευταία χρόνια μέσω της δισκογραφίας του Στέργιου Δαρδακούλη)... και μετέφερε αβασάνιστα ότι του ανέφερε ο επικεφαλής μιας κομπανίας από την Κρανιά Γρεβενών... καθώς και πολλά άλλα!
(Δείτε την δεύτερη φώτο)

Τι να υποθέσει κανείς για τις υπόλοιπες έρευνες και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο ''μη στρατευμένος καθηγητής'' Thede Kahl ;


Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε : 
Για την ταυτότητα του Thede Kahl - Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΒ
επίσης, Απάντηση-κόλαφος στους κατασκευαστές μειονοτήτων. ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ
ακόμη Βιβλίο του Thede Kahl, προαποφασισμένα συμπεράσματα για την βλάχικη ταυτότητα
και ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ 




ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ !!!
Σύμφωνα με τον Γερμανό διαφημιζόμενο εδώ στην Ελλάδα ως ... "καθηγητή" Thede Kahl o οποίος έκανε πολυετή έρευνα στα βλαχοχώρια της Πίνδου, το Ρουμελιώτικο τσάμικο "ο ήλιος" δεν είναι τίποτα άλλο παρά... βλάχικος χορός !!!


Ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει ανάλυση του φαινομένου Thede Kahl, 
του γνωστού γερμανέζου "μη στρατευμένου" επιστήμονα, ο οποίος όπου βρεθεί προπαγανδίζει την... μη Ελληνική καταγωγή των βλαχόφωνων Ελλήνων !!!
Γι' αυτόν τον λόγο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων έχει χαρακτηρίσει τον γνωστό ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗ ως "persona non grata" στην Ελλάδα !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.