Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πίτα γλυκιά με ρύζι


Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα... Νηστεία μέχρι το Μ.Σάββατο και μετά θα απολαύσουμε όλες τις λαχταριστές λιχουδιές που θα μας περιμένουν στο τραπέζι μας το βράδυ της Ανάστασης και τις ημέρες των πασχαλινών γιορτών !!!

Η νηστεία αποτελεί μία περίοδο που μας βοηθά  στην αυτογνωσία και αξίζει να αποτοξινωθούμε από το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και από τον "κακό μας" εαυτό. Η δυσκολία έγκειται στο ότι για αρκετές μέρες αποφεύγουμε να φάμε τα αγαπημένα μας φαγητά... όμως μπορούμε, με νηστίσιμα υλικά, να φτιάξουμε πεντανόστιμα πιάτα που θα τα λατρέψουν ακόμη και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι!
Παραθέτουμε μια παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή, εξαιρετικής νοστιμιάς, που πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμη για τις ημέρες αυτές...
Πίτα γλυκιά με ρύζι ~ Πίτα ντούλτσι κου αρύζου
Της Βούλας Ψαλλίδα
Νηπιαγωγού

Μεγάλη βδομάδα και φυσικά... νηστεία! Τι να μας κάνει η γιαγιά που όλοι στο σπίτι νηστεύουμε; 
τί άλλο.. μια λαχταριστή γλυκιά πίτα με ρύζι, σταφίδες και καρύδια !!!

Υλικά :
1/2 κιλό ρύζι
καρύδια κοπανισμένα περίπου 1/2 του κιλού
σταφίδες 300gr
κανελλίτσα σε σκόνη
12 περίπου φύλλα σπιτικά ανοιγμένα με τον πλάστη (βλαχ. σουτσάλα)

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις σταφίδες, αφού έχουμε βάλει περίπου μισό ποτήρι λάδι, μέχρι να φουσκώσουν και μετά τις στραγγίζουμε. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε 3 φύλλα και μία στρώση ρύζι, σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα και ρίχνουμε τα καρύδια ανακατεμένα με τη ζάχαρη τη σταφίδα, την κανέλα. Κάνουμε το ίδιο τώρα ανά φύλλο μία στρώση ρύζι, μία καρύδια... Την πασπαλίζουμε με λίγο νερό, ζάχαρη (αν θέλουμε) και λίγο λαδάκι. Τέλος, την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.