Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αλεξάνδρεια Αιγύπτου: Η είσοδος της πόλης


Είσοδος στην πόλη της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου με το όνομα της γραμμένο στα Αραβικά και Ελληνικά προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (φώτο αριστερά).

Αφιερωμένη στους πλαστογράφους της ελληνικής ιστορίας (σε σκοπιανούς, μακεδοναρμάνους αλλά και στους εγχώριους, ξενοκίνητους, νεροκουβαλητές της ψευτομακεδονικής ταυτότητας).
Αλήθεια γιατί δεν είναι γραμμένο στα δήθεν “μακεδονικά” των “Σκοπίων”… ή έστω... με λατινικούς (ή ρουμανικούς) χαρακτήρες - όπως αυτούς που χρησιμοποιούν οι αυτοαποκαλούμενοι  ''μακεδοναρμάνοι'', αυτονομιστές (εθνικιστές βλάχοι) του εξωτερικού και οι εγχώριοι φίλοι τους ;;;

Η ελληνόγλωσση πηχιαία επιγραφή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» σε σταθμό διοδίων της εθνικής οδού Καΐρου-Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, και μάλιστα ισότιμα με την αναγραφή της ίδιας ονομασίας στην αραβική γλώσσα, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της μακράς ιστορίας της θρυλικής πόλης της βόρειας Αιγύπτου την οποία ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Αντίστοιχες έμπρακτες αναγνωρίσεις, συναντώνται ιδίως σε ολόκληρη την νότιο Ιταλία, όπου προβάλλεται με υπερηφάνεια το ελληνικό στοιχείο και οι επιρροές, αλλά και σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Ιδίως τις προηγμένες που θέλουν με τον τρόπο αυτό να επιδείξουν την καταγωγή του δυτικού πολιτισμού και ειδικά της Δημοκρατίας από την Ελλάδα.
Όμως η επιγραφή της Αιγύπτου, όπως παρουσιάζεται και στην εφημερίδα, έχει την διπλή της αξία, αφού υπογραμμίζει με αυτονόητο τρόπο την ανεπιφύλακτη αναγνώριση της απόλυτης ελληνικότητας της Μακεδονίας, της οποίας ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς. Με την φυσικότητα του γεγονότος που μόνο η αλήθεια διαθέτει.
Σε εποχές σαν την σημερινή, που η συστηματική προπαγάνδα των Σκοπίων (και όχι μόνο) ήδη έχει προκαλέσει ένα είδος ηττοπάθειας και σκεπτικισμού, αν όχι ραγιαδισμού, σε πολλούς από τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, μια απλή ελληνική επιγραφή-υποδοχή της αραβικής Αιγύπτου στον επισκέπτη της λαμπρής πόλης της Αλεξάνδρειας, είναι αρκετή για να αφυπνίσει συνειδήσεις και φρόνημα;

Πηγή: NTOPIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.