Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία


Πανελλήνια Ομοσπονδία 
Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Με αφορμή την κατάληξη των προπαρασκευαστικών εργασιών που έλαβαν χώρα στο Μέτσοβο, στο περιθώριο του 27ου ανταμώματος της ΠΟΠΣΒ στις 1-3 Ιουλίου 2011, με δεδομένη την ενεργό και δυναμική στήριξη της πρωτοβουλίας μας από τη βλαχόφωνη ρωμιοσύνη εντός και εκτός των ελληνικών γεωγραφικών ορίων, την ώριμη πλέον υποχρέωση ανάπτυξης στενότερων σχέσεων συνεργασίας και συναλληλίας με την απανταχού βλαχόφωνη διασπορά, τη δυναμική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που τίθενται για την ευρύτερη ρωμιοσύνη και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΠΣΒ, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσουμε τη σύσταση της «Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας», ενός μόνιμου τριτοβάθμιου θεσμικού φορέα με έδρα την Ελλάδα.

Έτσι με κύριο κινητήριο μοχλό και βασική δύναμη την πάντοτε ενεργό και παρούσα ΠΟΠΣΒ καλούμαστε όλες και όλοι μαζί να αναδείξουμε το χαρακτήρα της χώρας μας ως διαχρονικού μητροπολιτικού κέντρου και σημείου αναφοράς του απανταχού βλαχόφωνου στοιχείου, δημιουργώντας παράλληλα ένα μόνιμο ειδικό επιστημονικό κέντρο έρευνας, τεκμηρίωσης και πληροφόρησης, μακριά από ατεκμηρίωτες, ανεδαφικές, υπεραπλουστευτικές και διαστρεβλωτικές επιρροές και προσεγγίσεις μεμονωμένων ατόμων και δήθεν αυτόκλητων προστατών και υπερασπιστών των δικαιωμάτων μας, ξένες στη βλαχική κουλτούρα και στερούμενες παντελώς από κάθε ίχνος αναλυτικής επιστημοσύνης.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να προαναγγείλουμε τη σύγκληση της 1ης Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας στη χώρα μας το θέρος του επόμενου έτους, με τη συμμετοχή της διασποράς των απανταχού ατόμων βλαχόφωνης καταγωγής και της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης από όλη την υφήλιο.

Ο Πρόεδρος

Μαγειρίας Μιχάλης
(Το διαβάσαμε: εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.