Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Χιλιάδες κόσμου στο 28ο Αντάμωμα Βλάχων στην Καλαμπάκα και την Καστανιά Καλαμπάκας


Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην πανέμορφη τοποθεσία Γκούρα στην Καστανιά του δήμου Καλαμπάκας Τρικάλων, το 28ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων.

Χθες ήταν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, η ολοκλήρωση των εργασιών της παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας και του 28ου Ανταμώματος της ΠΟΠΣΒ, με τον Τρανό χορό «Κόρλου Μάρε», να τον χορεύουν 1500 περίπου χορευτές από 65 Βλάχικους Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. 

Στις εκδηλώσεις παρίσταντο και αντιπροσωπεία Βλαχόφωνων αδερφών μας από την FYROM (Κρούσεβο και Γευγελή), την Αλβανία, καθώς και ο Έλληνας πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι (Μπίτολα) κ. Μάρκος Μ. Τριπολιτάκης. 
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρίσκοντο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, οι βουλευτές του Νομού Τρικάλων, κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας, Μιχάλης Ταμήλος (Ν.Δ.) και Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ), ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Οικονόμου, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελαρίου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. 
Στην κάμερα του trikalaola.gr έκαναν δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου. 
Προχθές το βράδυ στην εκδήλωση που έγινε στην Καλαμπάκα, παρίσταντο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Πηγή: εδώ

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.