Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Βλάχικη βραδιά στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας


Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βλάχων Λάρισας διοργανώνουν τη «Βλάχικη Βραδιά» την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. 

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα των Βλάχων θα αναβιώσουν επί σκηνής από τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Απανταχού Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα», Καλυβίων Κοκκινοπηλού «Ο Όλυμπος», Λαογραφικού Σμιξιωτών Ν. Λάρισας, Αρβαντοβλάχων και λοιπών Αργυροπουλιτών Ν. Λάρισας, Αετομηλιτσιωτών «Το Ντένισκο», Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» και Σαμαριναίων Λάρισας και περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή».
Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας.
Τα συγκροτήματα θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: 
Δημήτρης Παράσχος και Φώτης Καραβιώτης στο κλαρίνο, Θάνος Ρούμπος στο βιολί, Κώστας Παπαδημητρίου στο λαούτο, Αντώνης Παπαδόπουλος στα κρουστά και Γιάννης Κάλλας στην κορνέτα.

Η αγάπη και η ευθύνη που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την ιστορική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και των αγώνων του Ελληνικού Έθνους, καθώς και η μεγάλη πολιτιστική της διάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από το πέρασμα των χρόνων, επιτάσσει την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, ιδιαίτερα σε μια περιοχή και πόλη σαν τη δική μας, όπου οι βλάχοι αποτελούν ένα ζωντανό και δυναμικό κύτταρο των τοπικών μας κοινωνιών. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.