Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία - Δελτίο Τύπου~ (Φωτο αριστερά) Κορυτσά:   Χορευτές φωτογραφίζονται με τον  Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τους  Περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας.

Δελτίο Τύπου

Την  Κυριακή  24 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά εορταστικές εκδηλώσεις με  αφορμή την   επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας,  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του  Γενικού  Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά, παραβρέθηκε στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις, επικεφαλής αντιπροσωπείας Βλάχικων Συλλόγων.

Συμμετείχαν,  τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:  Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας, Σύλλογος Βλάχων  Ημαθίας - Παλιό Σκυλίτσι,  Ευεργετικός Σύλλογος Γαρδικίου - Αθαμάνων "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Κατά την  διάρκεια της  παραμονής του στην Κορυτσά, ο κ. Μαγειρίας  είχε συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους των Βλάχικων συλλόγων  της περιοχής.
Κορυτσά:   Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας, δωρίζει  το βιβλίο  ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ  στον Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.


Κορυτσά:   Χορευτές με τον βουλευτή  Θεσσαλονίκης της 
Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο  Γκιουλέκα.


Δοξολογία στο  Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής


Δοξολογία στο  Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής


Τα  χορευτικά τμήματα στην εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.