Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Βλάχικοι κεφτέδες με πράσα


Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Παλαιοχώρι Συρράκου με αγνά υλικά, μαγειρεμένη με την αγάπη και το 
μεράκι της φίλης μας Ελευθερίας. Απολαύστε την!

Της Ελευθερίας Μπούτζα

~ Υλικά
Για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
2 μέτρια κρεμμύδια 
1 αυγό, λίγο αλεύρι
αρκετό δυόσμο ψιλοκομμένο 
αλάτι, πιπέρι 
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό

Για την σάλτσα πράσου:
5 πράσα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο 
1/2 λίτρο ζωμό κρέατος 
1/2 φλ. χυμό ντομάτας 
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι 
2 - 3 φύλλα δάφνης

~ Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά το κιμά με το αυγό, τα τριμμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το στραγγισμένο ψωμί. Αφήνουμε το μίγμα να "ξεκουραστεί" λίγη ώρα και στη συνέχεια το πλάθουμε σε κεφτέδες ίσου μεγέθους. Τους αλευρώνουμε και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και έπειτα τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για πέντε λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά. Σε άλλη κατσαρόλα καίμε το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, το χυμό ντομάτας, το αλάτι, τη δάφνη και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε από πάνω τους κεφτέδες και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!


Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές, επισκεφθείτε την σελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.