Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το Κουρμπάνι - Πανηγύρι της Κάρπης


Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, πανηγύρισε το χωριό Κάρπη του Δήμου Παιονίας. Ανήμερα της γιορτής του «Αγίου Αθανασίου» του Μεγάλου, έγινε το «Κουρμπάνι» στην κεντρική πλατεία του πανέμορφου μικρού γραφικού χωριού αλλά τόσο ζωντανού και δραστήριου παρά τον βροχερό καιρό. Στη 1:30 μ.μ. το μεσημέρι έγινε διανομή του «Κουρμπανιού» (γίδα βραστή). 

Έναρξη της εκδήλωσης του πανηγυριού έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Τύμπος. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους επίσημους προσκεκλημένους, τους πολιτιστικούς συλλόγους που παρευρίσκονταν, τα χάλκινα Γουμένισσας, τον κόσμο αλλά και όλους τους χορηγούς του πανηγυριού-εκδήλωσης. Τα χορευτικά τμήματα που πλαισίωσαν την εκδήλωση-πανηγύρι ήταν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης και Βλάχων Κάρπης. Από τον σύλλογο προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς. Μετά το τέλος του προγράμματος των Συλλόγων ο κόσμος χόρευε μέχρι αργά το απόγευμα. Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Μαΐου 2014 παραμονή της γιορτής έγινε ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου.
Χρόνια Πολλά και του χρόνου !

~ Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Goumenissa Blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.