Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα Πισοδερίου


Στις 9 Ιουνίου 2014, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο «Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ» σε συνεργασία με τον Δασικό Συνεταιρισμό Πισοδερίου

Αρχικά έγινε Θεία λειτουργία με τη συμμετοχή βυζαντινής χορωδίας. Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του «Αθλητικού και Μορφωτικού συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ» χόρεψε βλάχικους χορούς στο προαύλιο της εκκλησίας. 
Έπειτα ακολούθησε ένα αυθεντικό γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα από την Ιεροπηγή Καστοριάς. Ο Φώτης Τράσιας, με την μοναδική φωνή του τραγούδησε βλάχικα τραγούδια και όχι μόνο και όλος ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το απόγευμα, μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο της Αγίας Τριάδας.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Μνήμες από την Αγία Τριάδα», η οποία περιλάμβανε παλιές φωτογραφίες που απεικόνιζαν στιγμές γιορτής, γλεντιού και χαράς σε περασμένες εποχές στον τόπο αυτό. 
Επίσης κυκλοφόρησε και φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα με φωτογραφίες και κείμενα για την πλούσια ιστορία του Μοναστηριού, το οποίο χτίστηκε το 1050. Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας φάνηκε έτσι να αναβιώνει την παλιά του αίγλη και να κινείται σε ρυθμούς αληθινής γιορτής.




Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό 
ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.