Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Κατσικάκι λαδορίγανη στη γάστρα


Της Ελευθερίας Μπούτζα


~ Υλικά
2 -3 κιλά κατσικάκι
2 κιλά πατάτες
2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

~ Εκτέλεση
Πλένουμε το κατσικάκι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε στη γάστρα με το κατσικάκι. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε στις πατάτες και το κατσικάκι. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σε διάφορα σημεία το κρέας και βάζουμε εκεί τα κομμάτια του σκόρδου. Ρίχνουμε στη γάστρα ένα φλυτζάνι νερό και αφού σκεπάσουμε με το καπάκι ψήνουμε στους 230 βαθμούς, στο αερόθερμο, για 2 με 2 1/2 ώρες.
Καλή επιτυχία!


Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.