Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

H διάδοχος του Αϊστάιν είναι Ελληνίδα και μάλιστα από την Κλεισούρα Καστοριάς!


Μαρία Σπυροπούλου: 
Mια Κλεισουριώτισσα ανάμεσα 
στους ερευνητές του CERN που ανακάλυψαν το Σωματίδιο του Θεού!

Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το περιβόητο Σωματίδιο του Θεού (Higgs Boson) σε ειδική συνέντευξη Τύπου! [δείτε βίντεο: Εδώ]. 
Ανάμεσα στους επιστήμονες που δουλεύουν εδώ και χρόνια για το πείραμα και μια Καστοριανή με καταγωγή από την Κλεισούρα, η Μαρία Σπυροπούλου! Οι γονείς της, Γεώργιος και Βασιλική, ζουν μόνιμα στην Κλεισούρα.
Η πειραματική φυσικός κυρία Μαρία Σπυροπούλου, μόνιμη ερευνήτρια στο τμήμα φυσικής του κέντρου CERN, συμμερίζεται τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που υπάρχει.
Η ίδια συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα που παρακολουθεί τι ακριβώς θα συμβεί κατά τη διάρκεια του πειράματος. «Όλα πάνε καλά. Είναι η αρχή μιας μεγάλης εποχής για την έρευνα. Αυτό είναι μόνο η προθέρμανση», δήλωνε πριν λίγο καιρό για τα πειράματα στο CERN.

Σύμφωνα με τους New York Times η Καστοριανή Μαρία Σπυροπούλου είναι μια από ”τους διαδόχους του Άλμπερτ Αϊνστάιν”, ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC η ίδια είναι μια από τις καλύτερες φυσικούς στον κόσμο!

Η Μαρία Σπυροπούλου συμμετέχει στην εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών και στέλνει το δικό της μήνυμα από τη μακρινή Αμερική! 


Μαρία Σπυροπούλου
Η Μαρία Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Καστοριά αρχές της δεκαετίας του 1970. Όταν ήταν μικρή είχε εμμονή με τις λίστες, κάτι που οι γονείς της θεωρούσαν παράξενο γι' αυτό και την παρότρυναν να βγαίνει στη γειτονιά και να παίζει με τα άλλα παιδιά.

«Ήμουν 12 χρόνων όταν ονειρευόμουν να γίνω πιλότος σε F-16. Λίγα χρόνια αργότερα θα άλλαζα γνώμη, πλέον ήθελα να γίνω αστροναύτης». Τελικά έγινε «Αϊνστάιν», απέκτησε το πτυχίο Φυσικής το 1993 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έφυγε για διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η Μαρία Σπυροπούλου δεν εντυπωσιάζεται από τους βαρύγδουπους τίτλους που της έχουν «φορέσει» τα Μέσα. Αντίθετα, προτιμά τα δεδομένα και τις αποδείξεις που θα αλλάξουν τη θεώρησή μας για τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Γεννήθηκε στην Καστοριά, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έλαβε το διδακτορικό της από το Χάρβαρντ. Διετέλεσε ερευνήτρια στο BESSY του Βερολίνου και στο FermiLab του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Σήμερα εργάζεται στο CERN.
Αναλυτικό βιογραφικό: Εδώ
[Το διαβάσαμε: oladeka.blogspot.gr & deskastoria.blogspot.gr]


Επίσης, διαβάστε: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.