Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ντοματόπιτα βλάχικη


Πίτε κου ντουμάτι!
Μια εξαιρετική βλάχικη συνταγή για ντοματόπιτα. 
Ετοιμάστε την και απολαύστε την παρέα με την 
οικογένειά σας και τους φίλους σας!! 

Της Αθηνάς Ντίσιου Γκότση

~ Υλικά:
800 γρ. αλεύρι, 6-7 ντομάτες
3 κρεμμύδια, 300 γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι, 5 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. βασιλικό

Για την γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Βάζουμε σ' ένα τηγάνι 5 κ.σ ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και τη ζάχαρη και λίγο πριν κατεβάσουμε το μείγμα από την φωτιά ρίχνουμε και την φέτα. 
Χρήσιμες συμβουλές: πριν κοπούν οι ντομάτες τις χαράζουμε, στο επάνω μέρος τους, σε σχήμα σταυρού και τις βάλουμε σε νερό που βράζει για δυο λεπτά ώστε να βγει πιο εύκολα η φλούδα τους. Επίσης, μπορούμε να βράσουμε τα κρεμμύδια, με λίγο νεράκι, για να μην τα τσιγαρίσουμε πολύ και να είναι πιο υγιεινά. Καλό θα είναι να τα ψιλοκόψουμε για να καραμελώσουν.

Για τη ζύμη: 
Φτιάχνουμε 15-16 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σαν μικρές πιτούλες. Στη συνέχεια αλείφουμε την κάθε πιτούλα με λίγο λάδι και τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη, οκτώ που θα τις χρησιμοποιήσουμε για την βάση και επτά για επάνω. 

~ Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, με τις πρώτες οκτώ πιτούλες, στο μέγεθος του ταψιού μας, ρίχνουμε την γέμιση και έπειτα ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τις επτά πιτούλες και το τοποθετούμε επάνω για να σκεπαστεί η γέμιση. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50' περίπου. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο γάλα και αφήνουμε την ντοματόπιτα μας για 2-3 λεπτά ακόμη στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.