Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στην Ελασσόνα το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών


Το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Β.Φαρμάκη» της Ελασσόναςτο διήμερο 21 & 22 Νοεμβρίου 2015υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Συμποσίου, στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων επισκέφθηκαν την Παρασκευή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και συζήτησαν μαζί του όλες τις λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας που φιλοδοξεί για 16η φορά να αποκαλύψει πτυχές και «θησαυρούς» της πλούσιας ιστορίας των Βλάχων στα βάθη των αιώνων του ελληνισμού.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος κ. Μιχαήλ Μαγειριάς και η γενική γραμματέας κ. Αγγελική Τσακνάκη Νητσιάκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη διαρκή συμπαράσταση που προσφέρει η Περιφέρεια σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε πως «Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και γενικότερα η ενασχόληση με τις παραδόσεις, εθνικές παραδόσεις, προσφέρει στο νέο άνθρωπο την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εθνική ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει. Αρωγός στην ενδυνάμωση των κρίκων αυτής της αλυσίδας παραμένει σταθερά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας». 
Στη συνάντηση παρέστη και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα.
Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.