Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Η βλάχικη γαλατόπιτα της κυρά Χριστίνας


Εύκολη και νόστιμη συνταγή για γαλατόπιτα από το Παλαιοχώρι Συρράκου!

Της Ελευθερίας Μπούτζα

~ Υλικά: 
1 1/2 lit γάλα πλήρες
3 φλ .τσ. καλαμποκάλευρο
4 αυγά χωριάτικα
4 κ.σ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας 
1 κ.γ αλάτι

~ Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και μια κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς βράζοντας καλά το μείγμα μας για να μη μυρίζει το αλεύρι μέχρι να γίνει αρκετά πηχτός χυλός. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο χυλό μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό και τις 2 κ.σ. βούτυρο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.