Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Εμείς οι Βλάχοι ήμασταν πάντα Έλληνες


Απόσπασμα από την ομιλία του πρώην βουλευτή του ΚΕΑΔ και πρόεδρου Συλλόγου Βλάχων Αλβανίας Χρήστου Γκότση στο συνέδριο της Π.Ο.Α. στα Γιάννινα το 2005 

…Παρόλο που έχω 15 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα των Βλάχων, παρόλο που ήξερα από τα παιδικά μου χρόνια πως είμαι Βλάχος, όπως ήξερα καλά από τον παππού μου, τη γιαγιά μου ότι είμαι Έλληνας, παρ’ όλα αυτά δυσκολεύομαι να αναφερθώ εκτενώς.

Εάν θα ήταν ο Αχιλλέας Λαζάρου, για το θέμα αυτό, θα το είχε πολύ εύκολο: Το λέω αυτό εάν εγώ ο Βλάχος από Αλβανία Χρήστος Γκότσης τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα, που διαβάζω ιστορικά βιβλία, κοντά στον Ελληνισμό, αγαπάω τον Ελληνισμό, ξέρω τόσο λίγα για την ιστορία και την προσφορά των Βλάχων για την Ελλάδα, φανταστείτε οι απλοί βλάχοι πόσα θα ξέρουν;

Η προσφορά των Βλάχων για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό είναι μεγάλη.
Οι Βλάχοι ήταν πάντα Έλληνες. Απ’ εδώ από την Ήπειρο έχομε ξεκινήσει κι έχομε πάει σ’ όλον τον κόσμο. Μετά από τόσες αποδοκιμασίες, μετά από το κάψιμο της Μοσχοπόλεως τις προπαγάνδες της Ρουμανίας, της FYROM και Αλβανίας που ήθελαν να κόψουν τους Βλάχους δήθεν σαν ένα ξεχωριστό έθνος, οι Βλάχοι άντεξαν, αλλά ακόμα ταλαιπωρούνται.

Εμείς αλήθεια έχουμε τη βλάχικη γλώσσα, αλλά η επίσημη γλώσσα μας είναι η ελληνική. 
Ο Γαβριήλ Μοσχοπολίτης είπε μια φορά στην νέα ακαδημία Μοσχοπόλεως:
‘‘Εσείς οι λαοί είστε στο βαθύ ύπνο της αμαθείας ρωμαϊκιά γλώσσα μάθετε, μητέρα της σοφίας’’

Ο Ελληνισμός της Αλβανίας αποτελείται από τους βλαχόφωνους και ελληνόφωνους Έλληνες. Βάζω πρώτα τους βλαχόφωνους, γιατί είμαστε περισσότεροι.

Το σχόλιο του ΟΡΑΜΑ: Αναρτήσαμε αυτό το άρθρο για να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Γκότσης μέχρι πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή δημοσιεύματα που γράφουν για την παρουσία του πρώην βουλευτή του ΚΕΑΔ σε σύναξη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με θέμα την ενίσχυση της προπαγάνδας περί ρουμάνικης καταγωγής των Βλάχων.
Πηγή: ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Σημείωση: Μετά το φιάσκο της Μοσχόπολης όπου συμμετείχε και ο Σύλλογος βλάχων Βέροιας … μια συμμετοχή που έκανε τον βλαχόφωνο Ελληνισμό της Ελλάδας και της Αλβανίας να αηδιάσει, οι μακεδοναρμάνοι αναγκάστηκαν να ανακατασκευάσουν την πολιτική τους γραμμή δηλώνοντας πως ενδιαφέρονται μόνο για την διάσωση της βλάχικης πολιτιστικής κληρονομιάς (!!!)


Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί ας ξαναθυμηθούμε την απόφαση που πήραν, στην Μοσχόπολη της Β.Ηπείρου τον 15 Αυγούστου 2010, 5 αδίστακτοι τυχοδιώκτες βλαχόφωνοι του εξωτερικού παριστάνοντας τους εκπροσώπους των εκατοντάδων χιλιάδων βλαχόφωνων Ελλήνων !!!

Στο δεύτερο βίντεο δείτε το παραλήρημα του IANCU PERIFAN.. βλαχοεθνικιστή, Ρουμάνου Λεγεωνάριου και επίτιμου προέδρου του "Consilu a makedonarmanjlor" (Κονσίλιουλ Μακεδοναρμάνων=Συμβούλιο Μακεδοναρμάνων).
(περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον I. Perifan εδώ)


Στο τρίτο βίντεο.. αποκαλυπτική είναι η συμπεριφορά του πρώην β-Ο-λευτή του ΚΕΑΔ Χρήστου Γκότση, του "'Ελληνα" Βορειοηπειρώτη στην ψυχή και στο αίμα (όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε σε Ελληνικά μέσα ενημέρωσης) που υιοθέτησε τις θέσεις και απόψεις του "Consilu a makedonarmanjlor" και κάνει σήμερα αγώνα για διαφορετικότητα των βλάχων από τον Ελληνικό Εθνικό κορμό στη Βόρειο Ήπειρο.!!!

Πηγή: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ
           KiatraTsiAurla (youtube)

Οι αδίστακτοι τυχοδιώκτες των Βαλκανίων:Οι προσπάθειες αφελληνισμού των βλαχόφωνων της Β.Ηπείρου.. για περισσότερες πληροφορίες εδώ


Η απάντηση στις προκλήσεις αυτές είναι μία και μοναδική:

ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.