Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στην Καστανιά η αυλαία του 28ου Ανταμώματος των Βλάχων - Με τον τρανό χορό «Κάρλου Μάρι»



Στην όμορφη και Ιστορική Καστανιά, την γενέτειρα του Διονύσιου Πύρρου του Θετταλού στον οποίο ήταν αφιερωμένο το 28ο Αντάμωμα των Βλάχων , ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του με την πραγματοποίηση του τρανού χορού «κόρλου Μάρι» όπου συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα και οι αποστολές των βλάχικων πολιτιστικών συλλόγων από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ.κ. Σεραφείμ, και στην τοποθεσία «ΓΚΟΥΡΑ» έλαβε χώρα η τελευταία πράξη του 28ου Ανταμώματος των Βλάχων για να δοθεί το ραντεβού την επόμενη χρονιά σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες στον τρανό χορό αλλά και στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του ανταμώματος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχ. Μαγειρίας αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί και αναβαθμιστεί ο θεσμός του ανταμώματος ώστε μέσου αυτού να σφυρηλατηθούν οι δεσμοί των απανταχού Βλάχων και της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Τέλος δεν παρέλειψε, στο πρόσωπο του Δημάρχου Δημ. Σακελλαρίου, να ευχαριστήσει τον δήμο Καλαμπάκας για την φιλοξενία και για ότι πρόσφεραν στην οργάνωση και επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων του ανταμώματος.
Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.