Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΠΣ Βλάχων συμμετέχει στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ήταν μία ημέρα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μία μεγάλη γιορτή για όλη την πόλη!

Πρωτοφανής, μεγαλειώδης χορευτική εκδήλωση γέμισε τους δρόμους της πόλης με το ηχόχρωμα και τους χορούς της δημοτικής μας παράδοσης κινητοποιώντας περίπου 1.200 χορευτές.
Με αυτόν τον τρόπο, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στα 47α Δημήτρια και στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν έντεκα Ομοσπονδίες και τα Λύκεια Ελληνίδων, τα οποία ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από διαφορετικά σημεία για να καταλήξουν στις 21.00 στον Λευκό Πύργο και από εκεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι διαδρομές ήταν οι εξής:

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων συγκεντρώθηκε στις 19.40 στην πλατεία Παύλου Μελά (40 Εκκλησιές) με κατεύθυνση τη Λ. Νίκης μέσω των οδών Γ. Βιζυηνού και Εθνικής Αμύνης.

2. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Αν. Ρωμυλίας έδωσε ραντεβού στις 20.30 στην πλατεία Σιντριβανιού για να κατηφορίσει την Εθνικής Αμύνης.

3. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ξεκίνησε στις 20.15 από την πλατεία Αγίου Γεωργίου για να κατηφορίσει από τον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη.

4. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ξεκίνησε στις 20.20 από τον πεζόδρομο της Ροτόντας με προορισμό τη Λ. Νίκης μέσω του πεζοδρόμου της Δ. Γούναρη.

5. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων ξεκίνησε στις 20.35 από την πλατεία Ναυαρίνου και κινήθηκε μέσω της Δ. Γούναρη.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ξεκίνησε στις 20.10 από την πλατεία Αγίας Σοφίας και κινήθηκε μέσω του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας.

7. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων ξεκίνησε στις 19.35 από την Κ. Κρυστάλλη 10 και κινήθηκε στην οδό Φιλίππου, την πλατεία Δικαστηρίων, τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους μέχρι τη Λ. Νίκης.

8. Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 19.45 από την πλατεία Δικαστηρίων και κινήθηκε στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων συμμετέχει 
στους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της 
Θεσσαλονίκης και κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη!


Πηγή βίντεο: vlachs blogspotgr (youtube)





Πηγή φώτο: Μουσικό Βαγόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.