Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Απότιση φόρου τιμής στους ηρωικούς "Ελεύθερους Πολιορκημένους" από την Παλαιομάνινα


Με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τίμησε κι εφέτος την 
188η Επέτειο της Εξόδου της 
Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων το Σάββατο του 
Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.

«Το συμβολικό μήνυμα που εκπέμπει το Μεσολόγγι, μπορεί ν’ αποτελέσει και σήμερα την έμπνευσή μας, αλλά και το περιεχόμενο της χειραφέτησης της πατρίδας μας. Αρκεί να πιστεύουμε πραγματικό σ αυτό και να θέλουμε να το ανεμίσουμε στα πέρατα της γης».

188 χρόνια μετά, στον τόπο όπου οι Εξοδίτες – Έλληνες και Φιλέλληνες – με το παράδειγμα της αυτοθυσίας τους περνούσαν στην αιωνιότητα της Ιστορίας, εξυμνούνται ακόμη ιδανικά και ανθρώπινες αξίες, όπως η Ελευθερία, η Αξιοπρέπεια, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η Αυτοδιάθεση. Σεμνοί προσκυνητές του Μεσολογγίου και όσων αντιπροσωπεύει, χιλιάδες λαού που βρέθηκαν απόψε σ’ αυτόν το τόπο. Ανάμεσά τους, πρέσβεις και εκπρόσωποι έντεκα ξένων κρατών, του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτών, εκπροσώπων κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων καθώς και εκπροσώπων αδελφοποιημένων πόλεων.
Περισσότερες πληροφορίες: Εδώ


Η Παλαιομάνινα, ευγνωμονούσα, συμμετείχε στις εφετινές εορτές της Εξόδου του Μεσολογγίου με ειδική ομάδα ανδρών και γυναικών με παραδοσιακές ενδυμασίες, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας Κώστα Κουτουβέλη. Σημειώνεται ότι στην ομάδα συμμετείχαν τιμητικά και δύο Μεσολογγίτισσες με την παραδοσιακή ενδυμασία της Παλαιομάνινας. Πηγή: Εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.