Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Συνάντηση μαθητών των αδελφοποιημένων Γυμνασίων Κρουσόβου και Ιωαννίνων


Στην Ελλάδα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαρτίου μαθητές από το Γυμνάσιο Κρουσόβου με πρωτοβουλία και πρόσκληση της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας.

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές του σχολείου τους και το μέλος του ΔΣ της ΠΒΑ από το Κρούσοβο κ. Βασίλη Αμπατζή επισκέφτηκαν την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τα Γρεβενά, τα Βλαχοχώρια του Δήμου και το ΕΧΚ Βασιλίτσας.

Στην Αβδέλα Γρεβενών, γενέτειρα των πρωτοπόρων του κινηματογράφου στα Βαλκάνια αδελφών Μίλτου και Γιάννη Μανάκια, οι μαθητές επισκέφτηκαν το χώρο όπου ήταν η αλλοτινή κατοικία των δύο καλλιτεχνών. Εδώ συναντήθηκαν και με το Σύλλογο Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης που στα πλαίσια της εκδρομής στο Περιβόλι επισκέφτηκαν το γειτονικό βλαχοχώρι.

Στην Καλαμπάκα οι μαθητές του σχολείου του Κρουσόβου κι οι συνοδοί τους έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο της πόλης από το Δήμαρχο κ. Σακελλαρίου και τους Αντιδημάρχους κ. Ζαρόπουλο και κ. Αλμπάνη.

Ο κ. Σακελλαρίου τους καλωσόρισε στην πόλη, μίλησε για την περιοχή και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα τόσο στους καθηγητές όσο και στους μαθητές.
Στο ΕΧΚ Βασιλίτσας τους φιλοξενουμένους της ΠΒΑ υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Γιάννης Νασίκας. Καθόλη τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους οι φιλοξενούμενοι συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ΠΒΑ κ. Μιχάλη Μαγειρία.

Η πρωτοβουλία της ΠΒΑ αποσκοπεί στην άμεση επικοινωνία και αλληλογνωριμία των νέων, στην αποδόμηση αρνητικών στερεοτύπων και είναι μια μικρή συμβολή στην ανάπτυξη θετικών προϋποθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών των συνόρων. Πηγή: Εδώ


12 & 13/4/2014 - Κρούσοβο. 
Το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανταπέδωσε την επίσκεψη στο Αδελφοποιημένο 
Γυμνάσιο Κρουσόβου, υπό την αιγίδα της ΠΒΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.