Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τα Μαρτύρια των Ελλήνων: Εν Μοναστηρίω - Εφημερίδα Μακεδονία, 13-2-1916


Εφημερίδα ''Μακεδονία''
Σάββατον, 13 Φεβρουαρίου 1916

(σελ. 2)

Τα Μαρτύρια των Ελλήνων
Εν Μοναστηρίω

Η κατάστασις των εν Μοναστηρίω και τοις πέριξ Ελλήνων είναι οικτρότατη. Πάντες όσοι είχον υπηρετήσει κατά τον εθνικόν Μακεδονικόν αγώνα, καθώς και όσοι διετέλεσαν εσχάτως εις την σερβικήν υπηρεσίαν, υπέστησαν ανηκούστους βιαιοπραγίας. 
Ο προύχων του Τυρνόβου Καραμηνάς εξωρίσθη, δέ οι αι οικείαι των φυγόντων ένεκα φόβου εις το Ελληνικόν έδαφος διηρπάγησαν και εν γένει δε υπάρχειν έλλην εις τα καταληφθέντα υπό των βουλγάρων εδάφη ο οποίος να μη έχει υποστή τας συνεπείας της βουλγαρικής αγριότητος.
Οι Γερμανοί απαθέστατα παρακολουθούν τας βιαιοπραγίας των Βουλγάρων. Εσχάτως απηλάθησαν εκ Μοναστηρίου οι ομογενείς Γ. Καραμηνάς, Παντελής Ζάλλης, αδελφός του προ ημερών απελαθέντος Αναστ. Ζάλλη και εφυλακίσθησαν οι κ. Κ. Δόγας, Δ. Ανέστης και Β. Χατζή Παντελής.
Οι κάτοικοι υπεφέρουν εκ της ελλείψεως τροφίμων, κυριολεκτικώς δέ μαστίζονται υπό της πείνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.