Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Η ιστορία μιας τραγωδίας.Α.Ι. Κοραντής, Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Η ιστορία μιας τραγωδίας, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εκδόσεις Μίλητος, Αθήνα 2010, σελ. 375


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μίλητος, κυκλοφόρησε πανελλαδικά την επιστημονική μελέτη της Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, η Ιστορία μιας τραγωδίαςΕίναι το όγδοο κατά σειράν σύγγραμμά της που κυκλοφόρησε το 2010. 

Ήδη εκπονεί επτά εκδόσεις για το έτος 2011 και άλλες επτά για το έτος 2012. Οι τελευταίες αποτελούν ειδική σειρά αφιερωμένη στον εορτασμό των Εκατό Χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. 
Ενδιαμέσως θα προκύψει η ανάγκη –ή η ευκαιρία– να εκδώσει και άλλες, επί πλέον, επιστημονικές μελέτες της επειδή ερευνά τα Κρατικά Αρχεία της Γιουγκοσλαβίας, τα Αρχεία του Τίτο, τα Οθωμανικά Αρχεία και τα Κρατικά Αρχεία της Γερμανίας με θέμα τη Μακεδονία.
Συγγραφέας του τόμου είναι ο πρέσβυς ε.τ. Αντώνιος Ι. Κοραντής, διακεκριμένος ερευνητής και συγγραφέας της Ιστορίας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής διπλωματίας. 
Η έκδοση τεκμηριώνει με αδιάσειστα στοιχεία την Ιστορία του Βορειοηπειρωτικού. Κρίθηκε αναγκαία επειδή ομάδες Αλβανών εθνικιστών επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου μας και της Δυτικής Μακεδονίας μας.

                                                                                              Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                               Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.