Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Mήπως οφείλει η Ελλάδα να προστατεύσει όσους δηλώνουν Έλληνες παρά την ασφυκτική πίεση της Αλβανίας;


Όπως πληροφορηθήκαμε από την εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR"  αλβανική εφημερίδα αναφέρει ότι εκπρόσωποι των Βλάχων από τα χωριά της Κορυτσάς Ντισνίτσα, Μπομποστίτσα, Βυθκούκι, Ντρενόβα και άλλα, εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δηλώνουν την ελληνική τους καταγωγή και στηρίζουν τον Πρόξενο της Ελλάδος κο Οικονόμου.

«Εμείς οι Βλάχοι ξέρουμε την ιστορία μας από τους προγόνους μας, οι οποίοι μας έμαθαν ότι οι ρίζες μας είναι ελληνικές» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Ντισνίτσα Βασίλης Ζήνδρος. Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση κατά των όσων υποστήριξε Αλβανός ιερέας, ο οποίος είπε ότι οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες αλλά έχουν τη δική τους ταυτότητα.


Η επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο και ειδικά στην περιοχή της Κορυτσάς κλιμακώνεται από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας. Σε ένα από τα τελευταία επεισόδια, Αλβανοί δημοσιογράφοι έστησαν ρεπορτάζ στο χωριό Μπομποστίτσα, θέλοντας να εκβιάσουν απαντήσεις των Βλάχων κατοίκων.Όταν όμως, η απάντηση που πήραν από τους κατοίκους  είναι ότι «αισθάνονται Έλληνες», επινόησαν νέα εξήγηση, ότι δηλώνουν έτσι γιατί παίρνουν το βοήθημα από το ελληνικό κράτος.


Mήπως οφείλει η Ελλάδα να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους που, παρά την ασφυκτική πίεση, συνεχίζουν να δηλώνουν Έλληνες;

Εκτός από τους Αλβανούς εθνικιστές, στην πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο βρήκαν πρόσφορο έδαφος και οι ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, οι αυτοαποκαλούμενοι "makedonarmanji" για να περάσουν τις αρρωστημένες τους θεωρίες. Ανοίγουν βλαχοσχολαρχεία με το πρόσχημα της διατήρησης της βλάχικης λαλιάς, έχοντας τις ευλογίες της αλβανικής κυβέρνησης και επιχειρούν να περάσουν την ιδέα της διαφορετικής εθνότητας στον ΒΛΑΧΟΦΩΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Δείτε το παρακάτω βίντεο: 



ΠηγέςΕφημερίδα: ΕΘΝΟΣ
             http://nepirusonline.blogspot.com/ 
             http://toorama.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Ειμαστε Ελληνες επειδη εχουμε ελληνικες ριζες, ελληνικη καταγωγη και συνειδηση ενω οι προγονοι μας γνωριζαν και την ελληνικη γλωσσα...
    Δεν αλλαξαν οι πεποιθησεις μας επειδη μας αποδεχτηκε η κυβερνηση του κ. Σημιτη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.