Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Καταγγέλουμε την ποινή φυλάκισης του συμπατριώτη και στελέχους της οργάνωσης κ. Ντίσιο


Δημοκρατική Ένωση Εθνικής 
Ελληνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
                                                                                          
                          
Ανακοίνωση Τύπου

Eκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την απόφαση του Πρωτοδικείου Κορυτσάς για την ποινή φυλάκισης ενός χρόνου εις βάρος του ομογενούς του Ομογενούς και στελέχους της Οργάνωσης Ναούμ Ντίσιο
Το αδίκημα που διέπραξε, κατά την άποψη της Εισαγγελίας Κορυτσάς και του δικαστηρίου δεν ήταν άλλο παρά το ενδιαφέρον και η καθόλα πρέπουσα φροντίδα που επέδειξε για τους Έλληνες Πεσόντες στον Ελληνο – Ιταλικό Πόλεμο.

Η ανησυχία μας εστιάζεται σε δύο σημεία: Πρώτον, καθώς λαμβάνεται κάτω απ’ την ασφυκτική προπαγανδιστική πίεση κέντρων που έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ, δεν αποκλείεται να εμπεριέχει εθνικιστικά και ρατσιστικά κίνητρα καθώς έρχεται μετά απ’ την ταραχώδη περιοδεία στα δικαστήρια της χώρας του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Κρεσνίκ Σπαχίου όπου απροκάλυπτα σ’ αυτές τις περιοδείες του και βαρύγδουπες ρητορείες έδωσε εντολές σε πρωτοδίκες και εφέτες να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί» με τους Ελληνικής καταγωγής πολίτες.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι πίσω απ’ τη δίωξη και του Ντίσιο, όπως και στην περίπτωση της Κοσίνας, βρίσκονται κύκλοι που θέλουν να γελοιοποιήσουν τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων κατά των ιταλών φασιστών στα πεδία των μαχών.

Εμείς εκφράζουμε ρητά τη διαμαρτυρία μας για την άδικη αυτή απόφαση.

Καλούμε και πάλι τους διεθνείς οργανισμούς ούτως ώστε να διερευνήσουν κατά πόσο πίσω από τέτοιες αποφάσεις, όπως και στην περίπτωση με το Δήμαρχο της Χιμάρας, ή την προσπάθεια κουκουλώματος της περίπτωσης της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα, υποκρύπτονται κίνητρα διακρίσεων εις βάρος των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο με τη δημόσια έκφραση της αγανάκτησης του συνόλου του Ελληνισμού εδώ στα πάτρια εδάφη, αλλά και άλλα συγκεκριμένα βήματα θα είναι στο πλευρό κάθε μέλους της που ενοχοποιείται αδίκως απ’ τα όργανα δίωξης.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των στρατιωτικών που έπεσαν σ’ αυτά τα μέρη υπογραμμίζουμε άλλη μια φορά ότι ο Ελληνισμός θα τους θυμάται πάντοτε, θα τους τιμά και ευγνωμονεί πάντοτε για τη ύψιστη θυσία τους υπέρ της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας όλων των λαών της Ευρώπης και της αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας των λαών.

                                                                                       Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
                                                                                               Αγ. Σαράντα, 10 Ιουνίου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.